Andrej Škobić, golman ŠF "Bambino" Konjic: Novi fudbalski dragulj iz Konjica, voli Barcelonu, Juventus, uzor mu Bufon

U Neumu je odigran turnir u fudbalu za mlađe kategoriji uz organizaciju istoimenog domećeg drugoligaša, Igrale su u 3 starosne kategorije, U - 8, u - 10 i U - 12.

U najmlađoj kategoriji U - 8, ŠF Bambino Konjic je osvojila drugo mjesto, a za najboljeg golmana je proglašen Andrej Škobić iz pomenute škole koji je svojim odbranama oduševio sve i dao veliki doprinos uspjehu svoje ekipe.

U tek završenoj BH Telecom Futsal ligi HNK - a koja je jedan od najjačih i najmasovnijih u Regiji koja se igra u 4 starosne kategorije u Talent i Super ligi igra se u sedam liga ekipa ŠF Bambino je u Talent ligi U 8 ubjedljivo osvojila prvo mjesto, na 12 utakmica je zabilježila 11 pobjeda i samo 1 poraz uz gol razliku 67 datih i samo 9 primljenih golova, te je Andrej Škobić primio samo 9 golova i tu je dokazao da je pred njim velika fudbaska karijera.

Ovaj devetogodišnjak rođen je u Mostaru, a nakon što je sa mamom Rolandom iz Mostara preselio u Konjic gdje je trenirao plivanje, prije tri godine je počeo trenirati u već nadaleko poznatoj Školi fudbala Bambino. Vlasnici ŠF Bambino, braća Adis i Adnan Elezović su odmah uvidjeli da junak ove priče ima golmanske sposobnosti.

"Fudbal volim najviše na svijetu, odličan sam učenik trećeg razreda osnovne škole, volio bih da imamo treninge svaki dan. Treneri Adis i Adnan su nam kao roditelji, lijepo nam sve pokazuju, mi to upijamo. Navijam za Barcelonu i Juventus, Messi i Dybala su mi najdraži igrači, a uzor mi je Bufon. Najveća podrška mi je mama Rolanda i ona me redovno prati na treninzima i utakmicama. Puno mi znači što sam proglašen najboljim golmanom na turniru u Neumu, to će mi dati još više motiva i snage da budem još bolji i pomognem mojoj ekipi da postiže još bolje rezultate." - rekao je Andrej Škobić nova fudbalska nada iz Konjica.


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)