OV KONJIC / USVOJENA NOMINACIJA NVO VIPK: Mirsada Ćosić (posthumno) dobitnica Povelje sa zlatnim grbom općine Konjic

Kako saznaje portal Novikonjic.ba za profesionalan rad u novinarstvu, doprinos u razvoju i promociji općine Konjic Povelju sa zlatnim grbom općine Konjic ove godine dodjeljuje se posthumno Mirsadi Ćosić, bivšoj direktorici Radio Konjica, jednoglasna je odluka vijećnika sa jučer održane 16. sjednice OV Konjic.

Mirsada Ćosić, rođena 9. 2. 1970. godine u Glavatičevu, diplomirala je na Fakultetu političkih nauka Sarajevo. Karijeru novinara započela je na Radio Konjicu 1995. godine, gdje je od 2003. godine obavljala funkciju glavne i odgovorne urednice, a od 2004. godine i direktorice, do svoje smrti 2019. godine.

Osim na Radio Konjicu ona je obilježila svoj radni vijek i u drugim medijima. Radila je kao saradnica BHTV, dok je za Radio Slobodna Evropa počela raditi 2000. godine, da bi nakon nekoliko mjeseci bila angažovana i za TV Liberty.

Dobitnica je Specijalne nagrade za kratku radijsku priču o temi povratak na Prvom regionalnom radijskom festivalu za JI Evropu u Neumu, 2005. godine. Naredne godine osvojila je treće mjesto na istom festivalu za istraživačku radio priču o temi nasilje u porodici. Bila je dugogodišnja dopisnica Dnevnog avaza i dobitnica je Specijalne plakete ovog medija.

Kao učiteljica ona je radila u područnoj školi u Odžacima u periodu od novembra 1993. godine do jula 1994. godine, a svoj doprinos dala je i u radu novinarskih asocijacija. Bila je članica UO Udruženja BH novinari i Asocijacije e-medija BiH, kao i članica mnogih organizacionih odbora u Konjicu povodom raznih manifestacija.

Mirsada Ćosić, u svojoj 49. godini života umrla je 25. aprila 2019. godine.

Priznanje će biti uručeno porodici na svečanoj sjednici OV Konjic 16. juna - Dana općine Konjic.

Prijedlog za dodjelu priznanja ĆOSIĆ Mirsadi, (posthumno) za istaknuti doprinos u razvoju lokalne zajednice, humanizam i predani rad u dugogodišnjem rukovođenju RTV Konjic uputilo je Udruženje „Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) Konjic.

Novikonjic.ba

ocijeni
(4 glasova)