Održana IV Raiffeisen Media regata: Ekipa portala Novikonjic.ba osvojila 3. mjesto

Održana IV Raiffeisen Media regata: Ekipa portala Novikonjic.ba osvojila 3. mjesto Foto: Hamdija Džajić

Raiffeisen MEDIA Regata lagano prerasta u pravu tradiciju, a ovoga puta, četvrta po redu, održana je na prostoru općine Konjic na Neretvi (Džajića buk rooms). Druženje je trajalo tri dana, 7-9. juna.

Raiffeisen MEDIA Regata je jedinstven događaj koji na jednom mjestu spojio predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine.

Takmičari su i ove godine imali priliku posjetiti Titov bunker D0 Ark, Zavičajni muzej u Konjicu i kuću Zuke Džumhura, dok je zadatak takmičara bio je spustiti se niz rijeku Neretvu od Glavatičeva do Džajića buka u Konjicu.

Najuspješnija i najbrža u tome je bila ekipa sastavljena predstavnika Novog radija, Fashion.ba i portala Faktor.

Drugo mjesto osvojila je ekipa sačinjena od predstavnika portala Klix, Visit B&H i CS Coolstyle sa skiperom Aladinom Bilanovićem, dok je treće mjesto osvojila ekipa sastavljena od predstavnika portala Novikonjic.ba, Nezavisnih novina i Radija M sa skiperom Eldarom Džajićem.

U sklopu četvrte Media Regate održan je i okrugli sto na temu Upoznavanje medija sa stanjem na tržištu oglašavanja putem televizije i radija u BiH, a naravno nezaobilazno je bilo uživanje u večeri zabave uz domaću kuhinju.

Cilj održavanja regate jeste promocija prirodnih ljepota Konjica, kao i kulturno-historijske baštine ovog malog grada. Pored toga želi se skrenuti pažnja na aktivnosti koje se mogu obavljati u konjičkoj regiji, koja je veoma bogata prirodnim resursima, te se na istoj nalazi Boračko jezero, dio Jablaničkog jezera, planina Prenj, dio sliva rijeke Neretve, i još mnogo više.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)