Na veličanstven način u Buturović Polju proslavljena šampionska titula FK Klisa

U prekrasnom ambijentu ugostiteljskog objekta, Zejnila Gostevčića u Buturović Polju uz sjajnu atmosferu, vrhunsku muziku proslavljena je šampionska titula FK Klis .

U tek završenoj fudbalskoj sezoni 2018 / 2019 hercegovački Hofenheim je osvojio Kup Hercegovačko - neretvanskog Kantona, u najmasovnijem takmičenju u BiH, Kupu Bosne i Hercegovine popularni Klišani su igrali četvrt - finale Kupa i na kraju u prvenstvu Druge lige FBiH, grupa " Jug " osvojili titulu prvaka.

Najsvečaniji dio proslave osvajanja titule je bio kada je član izvršnog odbora FSFBiH, Samir Ćemalović, uz veliki, zaista veliki aplauz od preko 200 navijača, igrača, gostiju, simpatizera, sponzora, uručio pehar kao prvacima Druge lige FBiH, grupa " Jug ", kapitenu Samiru Biteviji koji je nastupao za FK Klis, istog dana kada se proslavljala titula, 9, juna 2019. godine, a, 9. juna 2013. godine Klis je pobjedom nad Ramom obezbjedio opstanak u Drugoj ligi grupa " Jug ", sem njega za Klis je igrao Elvedin Šehić i sadašnji trener, Adis Padalović.

Ovom prilikom FK Klis se zahvaljuje svim igračima koji su nosili dres ovog kluba jer su oni dali veliki doprinos da FK Klis postane ono što je danas, veoma poznata ekipe diljem svijeta.

U oba slučaja proslave ugostiteljski objekat je isti Zejnila Gostevčića, izuzetnog čovjeka koji je puno, puno dao i daje za ovaj klub, te mu se svi zahvaljuju. Još se iz kluba zahvaljuju svim donatorima koji su podržali ove nezaboravno druženje. Posebne zahvale iz kluba idu onima koji su više nego sjajno zabavili sve prisutne, sviračima i pjevačima, Begluku, Pervi i Habibiji.

Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)