SVJETSKO SREBRO U KONJICU: Almira Lizde podigla 235 kg

Foto: Almira Lizde Foto: Almira Lizde

U Knjaževcu (Srbija) od 17. do 24.9. 2016. godine održano je Svjetsko prvenstvo u power liftingu (disciplina snage) na kojem je članica Kluba dizača tegova "Neretva" – Konjic, Almira Lizde, postala viceprvakinja svijeta.

Almira i njen trener Almir Karkelja stigli su u Konjic sinoć, a danas je Almira za novikonjic.ba izjavila: „Nastupala sam 22.9. oko šesnaest sati u kategoriji do 82,5 kg i u mrtvom vučenju podigla 235 kg, čime sam lični rekord popravila za 32 kg i postigla svjetski rekord u ovoj disciplini. U ukupnom plasmanu sam druga, a takmičile smo se u tri discipline čučanj, benč i mrtvo vučenje.

Pripreme u matičnom klubu i gradu trajale su pet mjeseci. Bile su naporne i žestoke, ali se isplatilo, kazala nam je Almira, koja dizanje tegova trenira oko 15 godina. Konjički klub "Neretva" već pet godina suvereno osvaja prvenstvo BiH i donosi medalje sa svih takmičenja u Evropi i svijetu. Hvala našoj takmičarki, klubu i treneru koji sada malo odmaraju i očekuju prijem kod načelnika općine.

M.Čukle/novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)