Izetbegović: Tegeltija to sebi nije trebao dopustiti, pravosuđe nije u dobrom stanju (VIDEO)

Predsjednik SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović gostujući na MTV Igman u emisiji “Sasvim iskreno” komentirao je posljednju pravosudnu aferu u Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH (VSTV), u koju je umiješan predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija.

– Mislim da gospodin Tegeltija ne bi sebi smio dozvoliti da ulazi u komentare i intervencije po pitanju predmeta. To je potpuna jedna protivzakonita pozicija i to je nedvosmisleno tako. Da li je tu nuđen neki novac i ko je tu eventualno uzeo novac, to treba dokazati. Ali samo ovo je dovoljno da ga diskvalifikuje, nije to sebi trebao dopustiti.

On je istakao da se svi u BiH slažu kako pravosuđe nije u dobrom stanju te da slijedi akcija Evropske unije.

– U najnovijem izvještaju Evropske unije jedan od uslova za BiH je novi zakon o VSTS. Imali smo tu i posjetu gospodina Reinharda, koji se bavio Zapadnim Balkanom i koji je dobar posao uradio u Makedoniji, čija je ekspertiza upravo borba protiv korupcije. Mislim da slijedi jedna akcija EU koja će nam biti od pomoći da dovedemo u red rad pravosuđa u BiH. To će naravno da potraje – mišljenja je Izetbegović.

index.ba-novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)