Omladinsko Udruženje Tempo: Mi kao udruženje se ograđujemo od bilo kakve akcije sakupljanja novčanih sredstava

Foto: Screenshot Foto: Screenshot

Povodom slučaja "zaboravljene" nane u Glavatičevu oglasilo se Omladinsko Udruženje Tempo sa važnim saopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Otkako je na našoj Facebook stranici objavljen video o napuštenoj neni iz Glavaticeva, mnogo vas se javilo u želji da pomogne u rješavanju ovog slučaja. Primili smo ogroman broj poruka, kao i prijedloga kako pomoći. Hvala vam svima na interesovanju, i namjeri da pomognete našoj divnoj neni, ali vas sad molimo da do kraja pročitate ovaj tekst. Naime, stupili smo u kontakt sa Službom za socijalni rad u Konjicu, koji su kontaktirali djecu ove nene.

Nikakva finansijska pomoć trenutno nije potrebna, tako da nema potrebe da se organizuje ikakva akcija po ovom pitanju. Dakle, ukoliko dođete do informacija da neko skuplja novac, znajte da je u pitanju prevara i prijavite to nadležnim organima.

Neni je potreban smještaj u starački dom, a javio se i centar Duje koji se bavi zbrinjavanjem ovakvih slučajeva, oni bi nanu besplatno smjestili u svoj centar. Međutim, da bi ona bila smještena u dom potrebna je saglasnost djece, koju u ovom trenutku nemamo, jer su se u međuvremenu njena djeca javila i obećala da će od sada voditi brigu o njoj.

Kako god, nena će ili u dom ili kod djece, tako da naša nadležnost ovdje prestaje. Još jednom vam hvala na velikom broju poruka podrške, a mi ćemo pratiti ovaj slučaj i obavijestiti javnost kada bude konkretnih informacija.

PONAVLJAMO: NIKAKVE FINASIJE NISU POTREBNE ŠTO SE NANE TIČE I NE DOZVOLITE DA NEKO ISKORISTI OVU PRILIKU DA POKREĆE AKCIJE PRIKUPLJANJA SREDSTAVA.

MI KAO UDRUŽENJE SE OGRAĐUJEMO OD BILO KAKVE AKCIJE SAKUPLJANJA NOVČANIH SREDSTAVA."

Podsjećamo Omladinsko Udruženje Tempo posjetilo je MZ Glavatičevo gdje su pronašli nanu koja je zaboravljena od svih, a video posjete možete pogledati na sljedećem linku: https://www.facebook.com/outempo.ba/videos/475886433150524/

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)