Zmajevi danas počinju pripreme za Finsku i Italiju Okupljanje u Sarajevu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupiće se danas u Sarajevu, gdje će početi sa pripremama za predstojeća dva kvalifikaciona duela protiv Finske i Italije u okviru 3. i 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Selektor Robert Prosinečki juče se suočio sa novim problemom jer je Sead Kolašinac zbog povrede ponovo primoran da propusti utakmicu. Još od ranije se zna da Miralem Pjanić neće moći nastupiti u Tampereu, ali je sjajna vijest to da mu je ublažena kazna, te ćemo Malog princa imati u Torinu protiv Italije.

Zbog povrede neće moći nastupiti ni Rade Krunić, a Robert Prosinečki je odlučio da naknadno pozove defanzivca Oostendea, Bojana Nastića.

Takođe, najavljeno je da će na okupljanje kasniti i Edin Džeko, pa će se kapiten naše reprezentacije naknadno pridružiti saigračima.

“Zmajevi “ će prvo u subotu 8. juna gostovati kod Finske, a tri dana poslije gostovat će Italiji u Torinu. Do polaska u Finsku obavit će šest treninga u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru.

Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)