Iftarom u Mostaru počelo obilježavanje 29 godina od osnivanja SDA BiH

Iftarom u Mostaru počelo obilježavanje 29 godina od osnivanja SDA BiH.Kantonalni odbor SDA HNK i Gradski odbor SDA Mostar organizovali su iftar kojem je prisustvovalo više od 300 zvanica iz svih sfera privrednog i društvenog života Hercegovine, uključujući sve Općinske odbore SDA HNK, kao i predstavnike Livanjskog kantona i istočne Hercegovine. Značaj ovog događaja posebno su upotpunili predsjednik SDA Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, delegat u Domu naroda PS BiH Asim Sarajlić, federalna ministrica Elvira Dilberović, ministar Aljoša Čampara, profesorica Sebija Izetbegović, kao i brojne visoke zvanice sa svih nivoa vlasti u BiH.

Salem Marić predsjednik GO SDA Mostar, kao jedan od domaćina naglasio je da večeras Mostar slavi dva jubileja, godišnjicu SDA i ulazak Veleža u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Gradski odbor SDA Mostar pokazao je da ima snagu, jedinstvo i kontinuitet, jer svi dosadašnji predsjednici kroz sve ove godine ostali uz SDA. Pozivam Vas da zajedno radimo na daljoj izgradnji i unaprjeđenju Mostara i Bosne i Hercegovine.

Predsjednik KO SDA HNK Edin Mušić istakao je veliko zadovoljstvo što su na iftaru prisutni predstavnici iz svih dijelova HNK, Livna i istočne Hercegovine. SDA ovakvim okupljanjima pokazuje svoju homogenost i kontinuitet kroz vrijeme. Večeras smo svi sretni zbog Veleža, jer ovaj rezultat je pokazatelj odličnog rada i organizacije kluba na visokom nivou. Mušić je iskoristio priliku i također uputio čestitku prvacima Bosne i Hercegovine u futsalu ekipi Mostar SG Staklorad. Na kraju je pozvao sve da zadrže jedinstvo i sinergija, jer na taj način rezultati neće izostati, rekao je Mušić.

Završno obraćanje prisutnima zaokružio je predsjednik SDA Bakir Izetbegović navodeći zadovoljstvo što prisustvuje ovakvom iftaru u Mostaru. Uvijek nam je posebno drago doći u Mostar, jer uvijek navijamo za Mostar. Kada su srušili Stari most mi u Sarajevu smo se osjećali kao da su nam srce iščupali. Izetbegović je iskoristio priliku i na oduševljenje prisutnih čestitao Veležu na plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Svi smo navijali za Velež, napravila se pozitivna energija, hiljade ljudi dolazi na svaku utakmicu. To je ono što je falilo Mostaru. Napravila se nova energija, pored sporta i u kulturi. To smo dugo čekali, zajedništvo svih komponenti, privrede i politike, opća saradnja svih. Postoji dosta problema, ali ćemo ih mi rješavati. Sutra obilježavamo 29. godina Stranke. Svašta smo prošli, ali SDA je sve rješavala. Ovdje želim naglasiti da će se nastaviti NATO put Bosne i Hercegovine, evropski put, obnova ekonomije i izgradnja naše zemlje. Graditi ćemo i izgraditi integracijske procese. Svima želim da lahko ispostimo preostali dio Ramazana i da dočekamo u zdravlju i rahatluku Bajram, poručio je Izetbegović.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)