UNUTARSTRANAČKI IZBORI: SDP BiH ponovo izabrao Konjičanina, Nermina Nikšića za predsjednika

Nermin Nikšić ponovo je izabran za predsjednika Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine na stranačkim izborima.

Pravo glasa na unutarstranačkim izborima za čelnika SDP-a BiH održanim u nedjelju imalo je oko 45.000 članova, prenose mediji u BiH.

Najveći broj glasova Nikšić je dobio u Sarajevu i u Tuzli.

Kako je saopćeno iz lokalne konjičke organizacije SDP Konjic na izbore je izašlo 500 članica i članova te je rezultat sljedeći:

Nermin Nikšić 480 glasova
Edin Delić 13 glasova
Svetozar Pudarić 5 glasova
Nevažećih glasova 2

"Izborni proces je prošao bez ijednog incidenta i primjedbe učesnika. OO SDP Konjic se zahvaljuje svim članovima koji su iskoristili svoje pravo i glasali na ovim izborima." - poručili su iz SDP Konjic.

Osim Nikšića, kandidati za predsednika SDP-a su bili Edin Delić, aktuelni gradonačelnik Lukavca i bivši potpredsjednik Federacije BiH Svetozar Pudarić.

‘Nastavljamo u istom pravcu’

„Ponosimo se antifašizmom i držimo se Titove maksime – što većina odluči tako će i biti. Danas je većina SDP-ovki i SDP-ovaca rekla da smo bili u pravu kada smo rekli ‘ne’ koaliciji SDA-HDZ-SNSD i da smo bili upravu kada smo ušli u Bh. blok. Mi nastavljamo u istom pravcu“, rekao je Nikšić, prenosi portal Klix.ba.

Godine 2000. Nikšić je izabran za zastupnika u Predstavničkom domi Parlamenta BiH, u koji je biran četiri puta zaredom, ali je 2010. prepustio mandat pošto je imenovan za premijera FBiH.

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)