KONJIC: Mahir Mujić, Mirsada Ćosić (posthumno), Behir Balić i portal Novikonjic.ba nominovani za općinska priznanja 2019.

FOTO: Velid Gagula FOTO: Velid Gagula

U povodu 16. juna Dana općine Konjic objavljen je javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu općinskih javnih priznanja u 2019. godini.

Općinska priznanja dodjeljuju se fizičkim i pravnim licima koji su se istakli angažiranjem i rezultatima u razvoju i odbrani općine Konjic, poslijeratnoj obnovi i izgradnji, na unaprijeđenju privrednih djelatnosti, na obavljanju poslova od značaja za život i rad građana, postignutim rezultatima u zaštiti čovjekove radne i životne sredine, na očuvanju kulturne i prirodne baštine, u zdravstvenoj, kulturnoj, obrazovnoj, naučnoj i sportskoj djelatnosti, kao i u humanitarnim dobrotvornim aktivnostima.

Podsjećanja radi, Odlukom o općinskim javnim priznanjima predviđena su općinska javna priznanja:

  1. Povelja sa zlatnim grbom Općine Konjic.
  2. Plaketa sa zlatnim grbom Općine Konjic,
  3. Zahvalnica sa zlatnim grbom Općine Konjic,
  4. Priznanje „Počasni građanin“ Općine Konjic.

Tim povodom, Upravni odbor Udruženja ”Volonteri i prijatelji konjičke regije” na 15. sjednici održanoj 22. 5. 2019. godine donio je jednoglasno zaključak, kojim se za najviša priznanja povodom 16. juna - Dana općine Konjic, ispred udruženja nominiraju:

1.) MUJIĆ Mahir istaknuti bh. maratonac, humanista i inicijator velikog sportskog događaja “Prvi konjički cener 2019” (trka 10K).

2.) ĆOSIĆ Mirsada, (posthumno) za istaknuti doprinos u razvoju lokalne zajednice, humanizam i predani rad u dugogodišnjem rukovođenju RTV Konjic.

3.) BALIĆ Behir, za istaknuti građanski aktivizam i razvoj demokratije u lokalnoj zajednici.

4.) PORTAL NOVIKONJIC.BA, za inovativan i nezavisni medij u službi promocije ljepota Konjica, kohezije zajednice, afirmaciji omladine i poštovanju ljudskih prava.

Novikonjic.ba

ocijeni
(7 glasova)