Orhan Špago, ilidžanski dijamant: Igman Burch je najbolja sredina za razvoj

Orhan Špago, ilidžanski dijamant: Igman Burch je najbolja sredina za razvoj Foto: Sportsport.ba

Orhan Špago, porijeklom iz Konjica, član KK Igman Burch-a i omladinski bh. reprezentativac u razgovoru za Bhbasket govorio je o o svom dolasku u klub sa Ilidže.

“U Sarajevo sam došao 2016. godine, u KK Burch a sada Igman Burch, dok sam prije toga trenirao u Konjicu i Turbini. Na košarkaški kamp 2016. godine koji organizuje Igman Burch prijavio sam se uz nagovor mog oca. Na kamp sam došao kao najmlađi igrač tada, imao sam malu tremu. Bilo je oko 80-100 košarkaša koji su svi bili stariji od mene, jedini koji je bio tu bio je Faruk Čoloman trenutni kapiten naše kadetske selekcije. Mislio sam da će me teško ko primjetiti jer bilo je zaista puno kvalitetnih igrača. Nisam gubio nadu, zadnji dan kampa bilo smo podijeljeni u više ekipe te smo igrali pet na pet”, kaže mladi igrač i nastavlja:

“U toj igri jako dobro sam se snalazio, pogađao sam neke poene te skrenuo pažnju na sebe. Nedugo nakon završetka kampa kontaktirali su me, i ubrzo potpisao sam stipendijski ugovor vezan za školovanje i igranje. U Igman Burchu sam izgradio status reprezentativca u-16 i u-18, te seniorskog igrača. Mislim za mladog igrača da je moj klub, najbolja sredina za razvoj. Koncept koji je osmišljen je jedinstven, jer svakodnevno idemo u školu i svakodnevno treniramo. Također pored svih obaveza u klubu, redovno stižem da ispunjavam obaveze na nastavi, te sam vrlodobar učenik Koledža”, zaključio je Špago.

Bhbasket.ba / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)