RAZGOVOR S POVODOM Aldin Muminović: Za ljubav bordo kluba istrčao 62 km (Konjic-Sarajevo)

Pripreme za prvi "Konjički noćni cener" su počele.

Osim tehničkih priprema mnogi učesnici trke se užurbano i ozbiljno pripremaju za ovu veliku noćnu trku, a jedan od njih je Aldin Muminović kojeg smo zamolili za kraći razgovor.

NK: Možete li nam se se ukratko predstaviti?

MUMINOVIĆ: Zovem se Aldin Muminović, imam 34 godine, živim i radim u Konjicu sa svojom porodicom. Rođen sam u Sarajevu, gdje sam odrastao i završio školovanje.

NK: Možete li nam reći na koji način i kada se rodila ljubav prema trčanju?

MUMINOVIĆ: U djetinjstvu sam se bavio raznim sportovima, a ljubav prema trčanju se rodila prije nepune dvije godine i to sasvim spontano. Moj šura, Mahir Mujić, se tada već aktivno bavio trčanjem i počeo sam s njim lagano trenirati. Moja prva zvanična trka je bila u Zenici u aprilu prošle godine i tada sam shvatio da je to nešto sto me zaista ispunjava i čini sretnim.

NK: Primjećujemo u večernjim satima neke momke koji trče. Da li ste Vi među njima i na koji način se pripremate za ovaj događaj koji nam predstoji?

MUMINOVIĆ: Da, jesam. Imam ovlaštenje organizatora trke “Konjički noćni cener”, Mahira Mujića, da kao pomoćni trener organizujem treninge u Konjicu sa ekipom grupe “Konjic trči". Treninzima se mogu pridružiti svi koji se žele baviti trčanjem, kao i oni koji žele učestvovati na trci i pripremiti se za nadolazeći događaj.

NK: Budući da ste veliki fan Fudbalskog kluba Sarajevo na koji način ste proslavili osvajanje duple titule ove godine?

MUMINOVIĆ: Jesam, veliki sam fan FK Sarajevo i već odavno planiram odraditi trening izdržljivosti trčeći relaciju Konjic-Sarajevo, a dodjelu titule sam proslavio tako što sam baš na taj dan odradio trening. Iz Konjica sam krenuo u subot u četiri sata ujutro i istrčao 62 kilometra stigavši u Sarajevo za 6 sati i 28 min aktivnog trčanja. Malo sam se odmorio i otišao na utakmicu da prisustvujem dodjeli titule. Koristim priliku, da se od srca zahvalim kolegi, Edinu Vinta Begiću za podršku i okrepu, a posebno svom Mahiru za veliku podršku koju mi je pružao cijelo vrijeme.

NK: To se zove prava ljubav prema klubu za koji navijaš. Svaka čast! Aldine, portal Novikonjic.ba želi Vam svu sreću u pripremama za ovaj jako bitan sportski događaj i zahvaljujemo na razgovoru.

MUMINOVIĆ: Hvala Vama na prilici za razgovor i također i ja Vama želim svu sreću u daljnjem radu.

RAZGOVARAO: Sejo Ivković /Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)