AKTUELNO U Konaku održana prezentacija projekta “Konjički noćni cener”

FOTO: Velid Gagula FOTO: Velid Gagula

Večeras je u Konjicu u organizaciji NVO VIPK i portala Novikonjic.ba održana stručno pripremljena prezentacija projekta “Konjički noćni cener” koja je okupila oko dvadesetak sportista i entuzijasta ovog grada.

O projektu je govorio idejni nosilac, Mahir Mujić, bh. maratonac i humanitarac, a pored volontera prisutni su bili i profesori Srednje škole Konjic, članovi Udruženja pedagoga tjelesnog odgoja, Ženskog košarkaškog kluba “Konjic”, Atletskog kluba “Novi Grad”, turistička udruženja “Baccata Adventures”, “Raft-Kor” i “Kameno vrelo”.

“Očekujemo dozvole i podršku nadležnih koji će razumjeti skoro historijski značaj ove trke za razvoj atletike i sporta uopšte u gradu. Ovo može biti i značajna promocija grada u svijetu, s obzirom na masovnost i podršku popularnih bh. sportskih ambasadora Amela Tuke, Damira Džumhura i Mirze Teletovića.” – kazao je za naš portal Mahir Mujić.

Prva noćna trka (dužine 10 kilometara) okupit će oko 500 trkača iz cijele Bosne i Hercegovine, oko 300 roditelja i oko 200 djece te će biti humanitarnog karaktera, a pratit će je oko 100 volontera, a prikupljeni novac usmjerit će se za učenike I i II OŠ Konjic za nabavku sportske opreme u dogovoru sa menadžmentima ustanova.

Osim portala Novikonjic.ba večerašnjoj prezentaciji prisutvovali su i novinari Dnevnog avaza i Radio Konjica.

Novikonjic.ba

ocijeni
(8 glasova)