“Car club” Konjic organizovao do sada najbrojnije okupljanje ljubitelja automobila u Konjicu

Protekli vikend mogli smo svjedočiti, do sada najbrojnijem, okupljanju ljubitelja automobila u Konjicu u organizaciji “Car cluba” Konjic.

Ovaj događaj je privukao brojne ljubitelje automobile iz raznih dijelova BiH i regiona, tako da je Konjic imao priliku ugostiti prijatelje iz Imotskog, Goražda, Sarajeva, Ljubuškog, Gruda, Mostara, Gornjeg Vakufa, Visokog, i drugih gradova naše zemlje. U Trećem okupljanju ljubitelja automobila učestvovalo je preko 160 automobila, što predstavlja novi rekord na jednom ovakvom okupljanju u Konjicu. “Car club” Konjic je imao priliku ugostiti i poznatog balkanskog youtubera Amera Miralema, poznatijeg kao Dragon Garage čiji komentar donosimo u nastavku:

“Lijepo je vidjeti da ljubitelja automobila ima u cijeloj BiH, kao i da postoje neformalne grupe koje okupljaju raju svih generacija, gdje će da dijele svoje interese na jednom mjestu. Prisustvovao sam ovom događaju i slobodno mogu reći da od mene idu sve pohvale za organizaciju i organizatorima. I sam sam svjestan koliko rada i truda treba uložiti da se napravi jedno okupljanje, zato opravdano mogu reći sve najbolje u vezi jučerašnje manifestacije. “Car Club” Konjic je odlična organizacija, koja se zaista potrudila da sve uradi na jednom pristojnom nivou, okupi raju i zagarantuje jedno dobro druženje u Konjicu. Bosni i Hercegovini zaista treba još ovakvih događaja i drago mi je da sam imao zadovoljstvo da prisustvujem jednom ovakvom okupljanju na kojem sam upoznao dosta novih ljudi i svakako ću opet doći i na naredno druženje.” – poručio nam je Amer Miralem, poznatiji kao Dragon Garage.

Učesnici ovog skupa su se pored druženja i razmjene iskustava imali priliku prijaviti za izbor tri najljepša auta. Laskavu titulu najljepšeg auta odnio je Adnan Ćerimović sa svojim ljubimcem marke VW Golf 2.

Drugo mjesto ovog takmičenja zauzeo je Marin Bilić sa svojim automobilom marke VW Golf 4, dok je treće mjesto pripalo Darku Mariću sa automobilom marke BMW E36.

2. mjesto Marin Bilić - VW Golf 4

3. mjesto Darko Marić - BMW E36

Od učesnika okupljanja ove godine smo mogli čuti samo lijepe riječi koje su bile usmjerene prema organizaciji događaja koja je bila na zavidnom nivou. Za dobru atmosferu i organizaciju zaslužna je bila ekipa “Car cluba” Konjic sa svojim predstavnikom Anesom Cerom čiji komentar donosimo u nastavku:

“Što se tiče okupljanja automobila u nedjelju, svi smo ostali bez teksta. Nismo mogli vjerovati da smo ugostili preko 160 automobila samo na parkingu, te još mnogo vozila koja su bila parkirana pokraj puta zbog nedostatka prostora na parkingu. Želim pohvaliti svoju ekipu, tj. organizatore, koji su maksimalno se potrudili i dali sve od sebe da ovo ispratimo na fin i kulturan način kako dolikuje jednoj zajednici koja se drži uvijek na okupu i spremna je za rad.

Želim se zahvaliti sponzorima koji su podržali naš rad, i ovu manifestaciju, a oni su: Mostara d.o.o. Orahovica, Boloban d.o.o. Konjic, Global Tech Konjic, Auto otpad Max, Spring Air BiH, Caffe i Nargila bar Vendetta i Hookah bar Ašk.

Gosti su istakli da je ovo okupljanje bilo bolje od nekih drugih koji su poznati i koji se održavaju dugi niz godina, što pokazuje naš nivo organizacije. Dobili smo razne pohvale od učesnika, dobro se proveli i upoznali veliki broj prijatelja od kojih nikoga ne želimo izdvajati jer nam nije bilo bitno da li je neko došao sa autom u vrijednosti 2 000 KM ili sa onim čija vrijednost prelazi 20 000 KM. Zahvaljujem se svima koji su došli iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, pa i susjedne države Hrvatske.

Bilo nam je drago družiti se sa učesnicima i ispratiti ovaj događaj bez incidenata, a posebno se zahvaljujem Policijskoj upravi Konjic koja je ispratila cijelu manifestaciju i nije zabilježila niti jedan prekršaj. Također čestitam pobjednicima koji su zasluženo osvojili nagrade za najljepši automobil, a i onima koji su se takmičili uz poruku da nije važno pobjediti, nego učestvovati. Voljeli bi da smo bili u mogućnosti svima uručiti zahvalnice ili nagrade, jer su to svi zaslužili na neki način.

Još jednom hvala svima koji su došli, te tim uveličali našu manifestaciju, i sve vas srdačno pozdravljamo do sljedećeg okupljanja. Naš rad možete pratiti na Facebook stranici Car club Konjic, ili na Instagram profilu car_club_konjic_official, a za više informacije možete nam se obratit na jednu od navedenih adresa.”- poručio je predstavnik “Car cluba” Konjic, Anes Cero sa svojom ekipom.

Ekipi Car cluba Konjic se zahvaljujemo na organizaciji ovog događaja i želimo uspjeh u daljem radu.

Sejo Ivković / Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)