KONJIC: Sejo Ivković imenovan za Glavnog urednika portala Novikonjic.ba

Odlukom osnivača, Upravnog odbora Udruženja VIPK-a, novi Glavni urednik portala “Novikonjic.ba” od 1. maja 2019. godine je konjički maturant, Sejo Ivković, koji je započeo rad na našem mediju kao dopisnik iz Jablanice.

Ovaj vrijedni mladić nedavno je proglašen za najperspektivnijeg autora na Frontal Blog Challenge takmičenju, gdje je osvojio treće mjesto. Vrijedi podsjetiti, da je u organizaciji Mreže Savjeta vijeća učenika izabran u top pet naj srednjoškolaca naše države koji svoje slobodne vrijeme aktivno provodi volontiranjem u više NVO organizacija u Konjicu i Jablanici.

Ivković će shodno Pravilniku o sistematizaciji radnih pozicija na portalu Novikonjic.ba voditi osmočlani redakcijski tim u sastavu: Mirsad Čukle (politika, društvo), Ismet Nimanović, Enver Nimanović (sport), Almedina Kašić, Nedim Idrizović; fotoreporteri: Endi Omeragić i Deni Sokolović. Lektorica portala je Sanela Muhibić.

Dosadašnja VD Glavna urednica našeg portala, Almedina Kašić ostaje u timu na poziciji dopisnice iz Njemačke, saopšteno je iz redakcije portala Novikonjic.ba.

Redakcija web portala Novikonjic.ba upućuje iskrene čestitke Seji Ivkoviću na novom profesionalnom izazovu.

Fotografija Seje Ivkovića.

Novikonjic.ba

ocijeni
(6 glasova)