Konjic oplakuje svoju najdražu novinarku: Od posljedica teške bolesti umrla Mirsada Ćosić, direktorica RTV Konjic

Foto: Facebook Foto: Facebook

"Sa dubokom tugom obavještavamo kolege i prijatelje da je sinoć preminula naša kolegica Mirsada Ćosić, dugogodišnja direktorica i urednica Radio Televizije Konjic, i današnji program prilagodit ćemo okolnostima u kojima se naša medijska kuća nalazi.

Odlaskom kolegice Mirsade Ćosić kolektiv Radio Televizije Konjic mnogo je izgubio , ali i kompletna Općina Konjic, kao i novinarstvo u našeg gradu i BiH.

Već više od godinu dana borila se sa opakom bolešću. O komemoraciji i dženazi naknadno ćemo vas izvjestiti.

Podsjećamo Mirsada Ćosić, rođena je 09.februara 1970. godine u Glavatičevu. Diplomirala na Fakultetu političkih nauka Sarajevo, Odsjek za žurnalistiku. Karijeru je započela radom na Radio Konjicu 1995. godine, radila je kao saradnik na BHTV od 1997. do 1998. godine. Za Radio Slobodna Evropa počela je raditi 2000. godine, a nakon nekoliko mjeseci angažovana i za TV Liberty.
Dobitnik je Specijalne nagrade za kratku radijsku priču na Prvom regionalnom radijskom festivalu za Jugoistočnu Evropu u Neumu 2005. godine, dok je na istom festivalu 2006. godine osvojila treće mjesto za istraživačku radio priču.
Bila je dugogodišnji dopisnik Dnevnog avaza i dobitnik je Specijalne plakete.

Kolektiv RTV Konjic i na ovaj način porodici i prijateljima izražava saučešće." - saopćeno je iz Radio Konjica.

Redakcija portala Novikonjic.ba izražava najdublje suosjećanje sa porodicom preminule, prijateljima i njenim radnim kolegicama i kolegama.

Novikonjic.ba

ocijeni
(8 glasova)