RAZGOVOR S POVODOM: Anes Cero, lider “Car cluba” Konjic

U nedjelju, 28. aprila sa početkom u 18 sati na parkingu gradskog stadiona u organizaciji “Car Cluba” bit će održana manifestacija “3. okupljanje ljubitelja automobila Konjica” na kojoj se očekuje veliki broj učesnika.

Tim povodom, za naše čitatelje razgovarali smo sa mladim entuzijastom, Anesom Cero iz Konjica.

NK: Anese, kažite nam za početak riječ više o „Car Clubu” Konjic?

Cero: “Car club” Konjic, trenutno kao neformalna grupa građana Konjic je grupa sa kojom nije ništa nemoguće i ova grupa teži ka tome, da u skorijem vremenu postane neprofitna organizacija koja će krenuti punom parom u rad te se nadamo, da ćemo postići velike ciljeve koje smo postavili međusobno kao neformalna grupa. Jedan od glavnih ciljeva je, da što više steknemo poznanstva i prijateljstva i naravno da se redovno sastajemo zajedno uz prijatno i nezaboravno druženje.

NK: Kako se javila ideja o stvaranju ovog kluba i koje tu ideju pokrenuo?

Cero: “Ideja o stvaranju kluba nastala je sasvim slučajno. Tačnije, nekoliko nas, kao obični prijatelji imali smo želju da organizujemo okupljanje u našem gradu Konjicu te smo se počeli raspitivati se šta nam je sve potrebno da bi to mogli ostvariti. Tada smo došli do informacije da moramo imati svoje udruženje kako bi mogli poslati zahtjev za odobrenje Ministarstvu unutrašnjih poslova HNK. Krenuli smo ka ostvarenju našeg cilja, jer nismo htjeli da odustajemo. Javljali smo se poznanicima u gradu koji uživaju isti sport da nam se pridruže i tu smo imali 100 postotni odziv naših sugrađana. Ideju o pokretanju sam ja predložio svojim prijateljima, jer mi je bio san da takvo nešto se dogodi u Konjicu, a oni su postupili kao pravi prijatelji i podržali me u mom ostvarenju sna.”

NK: Kada se i kako rodila Vaša ljubav prema automobilima i odakle motivacija za rad na ovoj ideji?

Cero: “Moja ljubav prema automobilima rodila se u mom ranom djetinjstvu. Kao svako muško dijete sanjao sam o automobilima i svoje slobodno vrijeme sam provodio igrajući se sa autićima. Dok sam se igrao, uvijek sam težio da autići budu čisti i uglancani, a to se dešava kada nešto volite i cijenite. Kada sam malo odrastao i mogao dohvatiti komande automobila, svog babu sam molio da me nauči voziti pravi automobil. Naravno, kao i svaki babo, ispunio mi je tu želju i naučio me voziti. Od tada sam počeo da čistim babin automobil i nikada nisam mogao trpiti da automobil bude prljav. Uvijek sam, što bi se reklo, sa pjesmom čistio babin automobil. Tada sam počeo još više da se zanimam za automobile, te sam kupovao sam časopise, iščitivao literature, upoznavao se sa principima rada i svega ostalog što je povezano sa automobilima. Moja motivacija za rad na ovoj ideji su dva citata, a to su: “Biti svoj u svijetu koji vas neprestano tjera da budete nešto drugo, najveće je postignuće”, i drugi citat: “Svi naši snovi se mogu ostvariti, samo ako imamo dovoljno hrabrosti da idemo za njima”.

NK: Krajem sedmice organizujete treće okupljanje ljubitelja automobile. Da li tu praksu planirate nastaviti i u narednim godinama?

Cero: Upravo tako. U našem gradu organizujemo treće okupljanje ljubitelja automobile 28. aprila ove godine na parkingu gradskog stadiona sa početkom u 18:00 h. Naravno, da planiramo nastaviti ovu praksu, jer nam je drago okupljati raju, družiti se, učiti od drugih i sticati nova poznanstva koja nam omogućuje svako novo okupljanje. Ovom prilikom se želim zahvaliti vlasnicima sljedećih firmi: Mostara d.o.o. Konjic, Spring Air BiH, Caffe i Nargila bar Vendetta, Boloban d.o.o. Konjic, Global Tech Konjic, Autootpad MAX Konjic i Nargila bar Ašk, bez kojih nadolazeće okupljanje ne bi moglo biti organizovano u ovako masovnim prijavama ljubitelja automomobila. Naravno, zahvaljujem se i Vašem portalu Novikonjic.ba na pozivu i izdvojenom vremenu. A, posebno se zahvaljujemo, jer pratite naše aktivnosti i to prenosite ostalim građanima.

NK: Koje su bile najveće prepreke sa kojima ste se susreli i sa kojima se susrećete u svom radu?

Cero: Najvećih prepreka iskreno nije bilo još, a bilo je nekih sitnih, kao što su komentari da nećemo uspjeti. Ti komentari nam nisu predstavljali problem. Mi se držimo zajedno i vjerujemo u sebe i naš rad.

NK: Otkrijte nam Vaše planove za 2019. godinu?

Cero: Planova za 2019. godinu ima mnogo, a glavni plan je da naše udruženje registrujemo, kako bi mogli imati puna prava, koja bi poboljšala naše sljedeće okupljanje i pridonijela veliku zainteresiranost građana kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijelom svijetu.

NK: Hvala Vam gospodine Cero na razgovoru i želimo Vam sve najbolje u daljnjem radu.

Cero: Hvala Vama na razgovoru i koristim priliku da puno pozdravim moje drage prijatelje i sugrađane koje očekujemo u zajedničkom druženju u nedjelju.

RAZGOVARAO: Sejo Ivković / Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)