Sinoć otvoren 17. Festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH: Festival otvorili Konjičani predstavom -Balon-

FOTO: Ines J., FB FOTO: Ines J., FB

Predstavom koju je režirao Inas Jablan, a uz Inasa veoma uspješno igrali su Mirna Šurković, Benjamin Kraljušić i Amina Madžak.

Predstava obrađuje aktuelnu temu u društvu, a to su korupcija, dvoličnost, organizovani kriminal, lažni vjernici...Publika je s pažnjom odgledala predstavu i glumce nagradila burnim aplauzom.

Osim glumaca AP Neretva, sinoć su još nastupili JU Gimnazija Jovan Dučić iz Doboja, predstavom Alisa u zemlji čuda, a učenici-glumci JU Druge gimnazije iz Zenice izveli su predstavu Nekad i sad.

Danas u 18 sati, nastupaju učenici-glumci iz Zavidovića, u 19,30 Trebinjci će izvesti predstavu Analfabet, a SŠC iz Vlasenice, u 21 sat nastupa predstavom Kad bi Guglo bio čovjek.

Sedamnaesti festival ponovo je okupio mlade glumce i režisere, a za 7 dana publika će vidjeti 20 predstava kojedolaze iz 13 bh gradova, a to su osim Konjica, Sarajevo, Doboj, Zenica, Tuzla, Trebinje, Živinice, Kupres, Vitez, Zavidovići, Vlasenica, Kakanj i Ključ.

Žiri u sastavu Miroljub Mijatović, Adisa Zuberović i Fatima Kazazić, najbolje predstave proglasit će u subotu 27.4. u 20,30 sati, kada se Festival i zatvara.

Mirsad Čukle

ocijeni
(1 glas)