HADŽIĆI: Patriotska liga dostojanstveno obilježila Dan Armije RBIH

U nedjelju 14. aprila 2019. okupili su se članovi i simpatizeri Udruženja boraca „Patriotska liga“ općine Hadžići kako bi obilježili jedan od najznačajnijih datuma i događaja u našoj historiji, Dan ARBiH (15.04.) kao i Dan TO RBiH (08.04.)

Obilježavanje ovih datuma su započeli okupljanjem i polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju Kahrimani u Pazariću, gdje su se odavanjem počasti i učenjem Fatihe, prisjetili svojih šehida i umrlih saboraca.

Prisutnima se obratio Esad Muhibić, predsjednik Udruženja, kom prilikom je istakao povod okupljanja i obilježavanja ovih datuma, kao i uslove u kojima je nastajala časna i ponosna ARBiH.

Ovom dijelu programa su prisustvovali i cvijeće položili pored Udruženja boraca „Patriotska liga“ i delegacija općine Hadžići, Koordinacija boračkih udruženja općine Hadžići, Opštinski odbor SDA Hadžići i Savez udruženja „Patriotske lige“ BiH.

Program obilježavanja je nastavljen u Domu SKI kluba na Šavnicima, gdje je prisutne pozdravio i poželio im dobrodošlicu Esad Ejubović, zamjenik predsjednika Udruženja, a o temi nastanka i razvoja TO i A RBiH govorio je penzionisani pukovnik OS BiH Naid Maljić, nakon čega je nastavljeno ugodno druženje svih učesnika manifestacije.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)