VIPK Konjic: Čestitka povodom Dana Armije RBIH

Udruženje "Volonteri i prijatelji konjičke regije" uputilo je čestitku povodom 15 aprila - Dana Armije RBIH, čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

Danas se navršila 27 godina od formiranja herojske Armije RBIH koja je sačuvala narod i državu. Oni koji su poginuli u odbrani BiH svoje živote položili su u temelje države. Mlade generacije trebaju da čuvaju sjećanje na časnu i hrabru Armiju RBiH, da čuvaju njene simbole i tradiciju, da ne zaborave šehide i poginule borce i preuzmu odgovornost za nastavak njihove misije koja nikada nije bila osveta i mržnja, već pravda i istina, te da ne dozvole da njihove žrtve budu uzaludne.

“U posljednjih 13 godina VIPK provodi i aktivnosti obilježavanja značajnih datuma iz prošlog rata, historije grada i države, a radimo i projekte suočavanja s prošlošću. Naša borba za pravednije društvene odnose, za jednakost svih pred zakonom, zakonitost, obrazovanje i rad, briga za slabe, siromašne i socijalno ugrožene izraz su najvećeg patriotizma u miru. Čestitamo 15 april - Dan Armije RBIH.”- kazao je predsjednik VIPK-a, Adis Muhibić.

Novikonjic.ba
ocijeni
(1 glas)