BEZ PODRŠKE LOKALNE VLASTI Entuzijasti i borci Patriotske lige Hadžića skromnim sredstvima obilježavaju Dan Armije i Teritorijalne odbrane RBIH

"U nedjelju 14. 4. 2019. godine, članovi i simpatizeri Udruženja boraca "Patriotske lige" općine Hadžići će se okupiti radi njegovanja kulture sjećanja na teške, ali i ponosne periode naše historije, na vrijeme borbi za slobodu, za egzistenciju, za opstanak na ovim našim prostorima.

Obilježit će Dan ARBiH (15.04.) i Dan TO RBiH (08.04.). Bez podrške institucija društva i države, za njegovanje i obilježavanje ovih značajnih datuma, entuzijasti i patriote Hadžića će ovaj događaj finansirati svojim ličnim sredstvima, a na obilježavanje ovih datuma su pozvali i predstavnike institucija kao goste.

Polaganjem cvijeća na šehidskom mezarju Kahrimani u Pazariću, učenjem fatihe i odavanjem počasti, šehidima, poginulim borcima i umrlim saborcima, poučnim predavanjem, historijskim osvrtom na nastanak TO i ARBiH, prigdnim obraćanjima te druženjem u domu SKI kluba, će na jedan skroman ali pristojan i dostojanstven način dati svoj doprinos čuvanju od zaborava historijske istine i činjenica." - saopćeno je iz Patriotske lige Hadžića.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)