FUDBAL: Derbi prvenstva igra se u Buturović Polju, stiže Posušje

Ovo kolo u subotu u Jablanici otvaraju posljednjeplasirana renovirana Turbina koja za rivala ima sedmoplasiranu ekipu Tomislava.

Domaći se nadaju pobjedi na startu drugog dijela prvenstva.

Derbi 14. kola koji je ujedno i derbi prvenstva u Buturović Polju igraju domaći Klis i jesenji prvak ekipa bivšeg premijerligaša Posušja, Klišani su na drugom mjestu sa dva boda manje od Posušaka. Največe senzacija ovogodišnjeg Kupa Bosne i Hercegovine domaći Klis je u sjajnoj seriji od deset uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Puleni trenera Adisa Padalovića će, pred svojim više nego vjernim pristalicama, uz sva uvažavanja gostima nastaviti pobjedonosni niz. Ovaj veliki derbi je povjeren Ivanu Juriću iz Tomislavgrad, Mostarci, Dalibor Mavrak i Anis Kalajdžić su mahači, dok je delegat i kontrolor Gojko Mandić iz Gruda.

U Podhumu kod Livna Kamešnica koja je u zoni ispadanja, 7 bodova će ugostiti 4 - plasiranu ekipu Brotnjo Čitluk, domaćima igra samo pobjeda, što bi mogli iskoristiti Čitlučani i napraviti povoljan rezultat.

Osmoplasirana Rama će na svom travnjaku ugostiti ekipu koja je pri dnu tabele, 7 bodova, Grude, to domaće ne zanima koji razmišljaju samo o pobjedi, kao i Bjelopoljac u domaćem duelu sa ekipom NK Stolac koja je na predposljednjem mjestu, 5 bodova.

U Gornjem Vakufu / Uskoplju se očekuje zanimljiv susret, petoplasirana domaća Sloga, 23 boda, će ugostiti trećeplasirani Neum koji ima tri boda više od domaćina.

Devetoplasirani Branitelj, 15 bodova je domaćin za tri mjesta bolje plasiranoj ekipi Troglava 1918 koji ima 6 bodova više od domaće ekipe.


Subota, 16. novembar u 15:00 sati

Jablanica: Turbina - Tomislav, glavni sudija: Oliver Kožul ( Široki Brijeg ), pomoćnici:
Matej Bevanda ( Čitluk ) i Andrija Dolić ( Mostar ), delegat: Muhamed Kajan ( Blagaj ) .

Nedjelja, 17, novembar u 15:00 sati

Podhum kod Livna: Kamešnica - Brotnjo Čitluk, Sandi Ljevo ( Mostar ), Elvir Čilić ( Jablanica ) i Luka Papac ( Tomislavgrad ), Mihovil Klišanin ( Šujica, Tomislavgrad ).

Buturović Polje: Klis - Posušje , Ivan Jurič ( Tomislavgrad ), Dalibor Mavrak i Anis Kalajdžić oba Mostar, Gojko Mandić ( Grude ).

Prozor / Rama: Rama - Grude , Jure Delić ( Mostar ), Dominik Jureta ( Livno ) i Marko
Blažević ( Mostar ), Zdenko Golemac ( Mostar ).

Bijelo Polje: Bjelopoljac - Stolac, Denis Limov ( Gabela ), Marin Suton i Antonio Marčinko oba Mostar, Armin Ćerić ( Čapljina ).

Gornji Vakuf / Uskoplje: Sloga - Neum , Sehmin Hakalović ( Konjic ), Ivo Maglica i
Antonio Čačija oba Livno, Tomislav Čuić ( Tomislavgrad ) .

Mostar: Branitelj - Troglav 1918 , Mario Pejić ( Mostar), Adnan Arfadžan ( Jablanica ) i Marijan Ćosić ( Široki Brijeg ), Ivo Karačić ( Bileti Polje ).

Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)