Najava, DANAS revanš četvrt finala utakmica Kupa BiH (FK Klis - OFK Sloga)

Bern Šimunović, FK Klis Buturović Polje: Nadamo se povoljnom rezultatu

U srijedu 13. marta na Gradskom stadionu u Konjicu sa početkom u 15:00 sati igra se revanš utakmica četvrfinala Kupa Bosne i Hercegovine, između FK Klis iz Buturović Polja, najveće senzacije ovogodišnjeg Kupa BiH I člana Druge lige FBiH, grupa Jug i ekipe OFK Sloga ( Gornje Crnjelovo ), člana Prve lige RS. Prvi susret je završen rezultatom 1:1.

Odavno za jedan sportski događaj u konjičkom kraju i dijelu Hercegovine nije bio veći interes kao za utakmicu između hercegovačkog Hofenhajma i OFK Sloge iz Gornjeg Crnjelova. Od subote su puštene u prodaju ulaznice za ovaj fudbalski spektakl, velika je potražnja za ulaznicama, pa se očekuje da će posjetioci Gradskog stadiona u Konjicu sa punim tribinama uživati u ovom fudbalskom događaju.

Ovu istorijsku utakmicu jednog od najmlađih fudbalskih klubova u BiH FK Klis sa Slogom će prenosti Face TV Sarajevo, što je obradovalo navijače i simpatizere FK Klis koji borave u inostranstvu diljem svijeta i koji uvijek daju podršku svom voljenom klubu, koji bi plasmanom u polufinale postigao najveći uspjeh kolektivnog sporta Općine Konjic.


NOVIKONJIC.BA: Šta očekujete na revanš utakmici sa OFK Slogom? - upitali smo najboljeg strijelca FK Klisa u prošloj sezoni, Berna Šimunovića.

"Pošto smo ostvarili povoljan rezultat na prvoj utakmici na gostovanju u Velikoj Obarskoj, gdje smo i sami sebe iznenadili, ali disciplinovanom igrom ostvarili smo rezultat koji nam daje pravo da u revanšu na Gradskom stadionu u Konjicu ostvarimo prolazak u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine. Očekujem jednu veoma tešku utakmicu, mnogo težu nego što smo mi imali na prvoj utakmici, ali se nadam, da uz naše maksimalno zalaganje i veliku borbenost možemo doći do povoljnog rezultata. Mi u ovu utakmicu ulazimo bez pritiska, jer smo već ostvarili istorijski uspjeh, samim tim što smo došli među osam najboljih ekipa u BiH."

NOVIKONJIC.BA: Kakva je atmosfera među igračima, u gradu i šire?

"Atmosfera među igračima u klubu, i u cijeloj konjičkog općini je izuzetna, pozitivna. Imamo podršku, osim naših vjernih navijača koji nas svugdje prate i od ostalih građana Bosne i Hercegovine i inostranstva. Ova utakmica u srijedu na Gradskom stadionu u Konjicu je praznik za sve ljubitelje sporta, posebno fudbala, te ovim putem pozivam, sve navijače i simpatizere FK Klis da nas podrže u što većem broju, a mi ćemo se odužiti, tako što ćemo ostaviti srce na terenu i da svi zajedno slavimo historijski uspjeh FK Klisa, plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine." - kazao je Bern Šimunović, rasni strijelac Klisa iz Buturović Polja.

Na kraju treba spomenuti ljude bez kojih bih teško FK Klis došao u situaciju u kojoj je trenutno, blizu plasmana među 4 najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju u BiH, Kupu, a to je Upravni odbor: Ahmo Miljević, Ekrem Terzić, Rasim Sitar, Haris Idrizović, Zejnil Gostevćić, Nijaz Padalović, Jasmin Turak, Salem Delić, Almir Šahinović, Ibro Hero, Šačir Hrnjica, Nusret Šoljić, Zijo Padalović, Ejub Miljević, Fikret Šehić, Asim Lipovac i Senad Sarajlić.


Ismet Nimanović /Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)