Prilika / U Njemačku bez brige! Zapošljavanje medicinskih tehničara - posao njegovatelja

Stručno školovanje uz plaćeni rad u Njemačkoj za (nemedicinske) radnike

Razmišljate o poslu njegovatelja u Njemačkoj ili želite se školovati za stručno zvanje njegovatelja, ali vas brinu finansije i smještaj?

Global Nurse sa sjedištem u Bühlertal je specijaliziran za posredovanje medicinskih tehničara i njegovatelja iz inozemstva. Posjedujemo višegodišnje iskustvo u posredovanju za zapošljavanju kvalificiranih medicinskih radnika u zdravstvu.

Hitno vam je potreban posao medicinske sestre - tehničara?

Mi ćemo Vam pomoći u rekordnom roku.


Direktorica Agencije za posredovanje stranih medicinskih radnika Global Nurse, gđa Dženana Dumlu za Novikonjic.ba pojašnjava, da Global Nurse nije klasična agencija. Kandidatima ne naplaćuju bilo kakve usluge vezano za posredovanje, a sve troškove plaćaju poslodavci.

"Mi poslujemo dugi niz godina sa uglednim partnerima u pokrajini Baden-Württemberg i želimo približiti naše usluge zainteresovanim medicinskim radnicima i potencijalnim zaposlenicima iz Bosne i Hercegovine. Prisutni smo već neko vrijeme na mnogim portalima za zapošljavanje, printanim medijama kao i radio stanicama kao veoma uspješna agencija za zapošljavanje što potvrđuju naši mnogobrojni zadovoljni korisnici usluga." - kazala je g-đa Dumlu.

INFORMACIJA VIŠE

- Global Nurse je projekat posredovanja pri zapošljavanju medicinskih radnika iz BiH u Njemačkoj.

- Global Nurse temelji se na trostrukim pogodnostima koje proizlaze iz projekta - Njemačka rješava nedostatak medicinskih radnika, stopa nezaposlenosti u BiH se smanjuje, a doznake koje šalju imigranti doprinose ekonomskom razvoju njihove zemlje - kazala je gđa Dženana Dumlu

-Gđa Dumlu naglašava da se projekt zasniva na međudržavnom dogovoru, a podržavaju ga državne institucije i pravno obavezujući sporazumi među njima. Za potencijalne kandidate to zapravo znači pouzdanu, punu i besplatnu podršku od trenutka kada su izabrani za posredovanje, do njihovog odlaska, kao i tokom prve godine boravka u Njemačkoj.

- Dakle, prije svega, posredovanje Preko Global Nurse obezbjeđuje sigurnost, jer ga podržavaju državne institucije. Podrška podrazumijeva pronalaženje odgovarajućeg poslodavca, organiziranje intervjua i pokrivanje svih troškova u vezi sa tim. Zbog nedoumica koje se čuju u javnosti, želim napomenuti da kandidati mogu birati gdje žele živjeti i za koga raditi. Osim toga, pomažemo sa pronalaskom pouzdanog poslodavca u Njemačkoj, s kojim se potpisuje ugovor o radu prije odlaska u Njemačku, a pomažemo i sa procesom aplikacije za vizu. Naši kandidati pohađaju i informativne kurseve, kako bi bolje razumjeli njemački sistem zdravstvene njege, te kulturu i društvo dio kojeg će da postanu - navodi gđa Dženana Dumlu

Dalje ističe da Global Nurse pomaže unaprijed pronaći smještaj, tako da su osigurani osnovni elementi za siguran dolazak u Njemačku.

- U toku boravka u Njemačkoj, pomažemo sa verifikacijom diploma za koju troškove snose poslodavci. Mi organizujemo kurs Njemačkog jezika i pružamo podršku pri ispunjavanju ulazne dokumentacije.Brinemo se za vaše dalje obrazovanje, nudimo vam odgovarajuće kurseve za vašu dalju karijeru. Na kraju, pomažemo u spajanju porodica, kada se steknu uslovi za to. To je proces koji osigurava uspješnu integraciju građana BiH u njemačko društvo - rekla je gđa Dumlu

Dalje gđa Dumlu naglašava da svi kandidati potpisuju ugovore s poslodavcima, prema istim uslovima kao i drugi radnici u Njemačkoj, prema njemačkom zakonu o radu. To znači da je svaki kandidat podjednako zaštićen ugovorom i ima ista radnička prava i obaveze kao i svaki drugi radnik u Njemačkoj.

- Ono za šta su ljudi uglavnom zainteresirani jeste kakve plate mogu očekivati. Do verifikacije diplome kandidati mogu raditi kao asistenti medicinskom osoblju. U tom razdoblju poslodavac osigurava plaću u iznosu od 1.900 eura bruto, dok ona raste na 2.400 odmah po završenom procesu verifikacije diplome. Na taj način, uz podršku poslodavaca, stiču praktično iskustvo i stručnost za ispit koji je potrebno da polažu da bi dobili njemačku diplomu, što je preduslov za njihov daljnji boravak i rad u Njemačkoj. Svaki poslodavac obezbjeđuje jednog svog zaposlenika kao savjetnika za zaposlenike koji dolaze putem posredovanja, tako da kandidati imaju nekoga kome se mogu obratiti za savjet i pomoć u bilo kojem trenutku. U kasnijoj fazi poslodavac podržava kandidata i, ako se odluči za to, pokriva troškove obrazovanja za daljnji profesionalni razvoj i fleksibilan je s povoljnijim radnim smjenama, kako bi omogućio prisustvovanje predavanjima - rekla je gđa Dumlu.

Projekt pomaže i spajanje porodica, ali to se može desiti tek nakon što kandidati verifikuju svoje diplome i postanu kvalifikovani medicinski radnici u Njemačkoj. Postoje i drugi uslovi koji se moraju ispuniti da bi im se porodice pridružile, kao što je osiguranje adekvatnog smještaja, prema unaprijed određenim standardima.

- Važno je napomenuti da se kandidati mogu prijavljivati kontinuirano, a uslovi za zapošljavanje medicinskih tehničara su :

Zapošljavanje medicinskih tehničara

Uslovi :

 • Završena stručna sprema: srednja medicinska škola
 • Položen stručni ispit
 • Potrebno je poznavanje njemačkog jezika min. B1

Global Nurse Nudi :

 • Plaća je određena kroz njemački radni zakon
 • Neograničeni radni ugovor
 • Nudimo posredovanje sa najboljim poslodavcima u Njemačkoj
 • Vaš mentor je uvijek tu za Vas i pratit će Vas do kraja vašeg ugovora
 • Organiziramo i tečaj njemačkog jezika i pružamo podršku pri ispunjavanju ulazne dokumentacije
 • Brinemo se za vaše dalje obrazovanje te vam nudimo odgovarajuće edukacije za vašu daljnju karijeru
 • Klinika i dom čekaju kandidate do dolaska zaposlenika
 • Trinaesta plaća + dodaci za rad noću, nedeljom kao i praznicima
 • Global Nurse pruža jezičnu podršku do početka rada, a i nakon
 • Besplatna stručna literatura kao i pomoć u poslu
 • Osiguran smještaj od strane poslodavca

Stručno školovanje uz plaćeni rad u Njemačkoj za ( nemedicinske ) radnike !

Stručno usavršavanje u pravilu traje tri godine i najvećim se dijelom provodi u okviru takozvanog dualnog sistema (teorija + plaćena praksa).To znači da se obrazovanje kroz praksu kombinira s fazama učenja teorije u školi.

Global Nurse je za Vas pripremio program stručnog usavršavanja u kojem Vam nudimo:

- Besplatan kurs njemačkog jezika uz literaturu prilagođenu za predviđeno zvanje,
- Pripremna predavanja za razgovor sa školom i poslodavcem,
- Organizacija prijemnog razgovora sa školom i poslodavcem,
- Račun u banci,
- Regulisanje zdravstvenog osiguranja,
- Organizacija smještaja,
- Info materijal o gradu i školi,
- Našu dostupnost i podršku u toku cijelog programa

Preduvjeti za upis u program stručnog usavršavanja su :

- Završena četverogodišnja srednja škola.

- Posjedovanje certifikata o poznavanja njemačkog jezika minimalno A2

Kontakt:

Vaše prijave možete poslati e-mailom na: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Napomena : Uz CV je potrebno poslati i dokaz o stručnoj spremi kao i dokaz o poznavanju njemačkog jezika.

Viber broj - Direktor (Dženana Dumlu): +491734892945

Web: www.globalnurse.ba (bosanski web)
Web: www.globalnurse.de (njemački web)

Facebook: www.facebook.com/globalnurse.ba

ocijeni
(1 glas)