MOSTAR Policajci MUP HNK i FUP-e spriječili moguću tragediju: Maskirani i naoružani trojac držao taoce u Privrednoj banci

Policija je na lice mjesta došla u pravo vrijeme zahvaljujući panik dugmetu koje je pritisnuo zaštitar na objektu.

Trojica uhvaćenih pljačkaša Privredne banke u Mostaru trenutno su na saslušanju u prostorijama PU Mostar, potvrdio je glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić, kazavši i da će se nad njima uskoro izvršiti kriminalistička obrada.

Oni su danas oko 15.20 sati pravovremenom reakcijom MUP-a HNK-a i Federalne uprave policije uhapšeni pri pokušaju pljačke banke. Nezvanično smo saznali da je zaštitar koji je zaposlen u objektu pritisnuo dugme panik, te da su u najbržem roku objekat opkolili pripadnici policije sa dugim cijevima, nakon čega su se naoružani pljačkaši predali.
Na sreću, tom prilikom niko nije povrijeđen. Odvođenje pljačkaša posmatrali su brojni građani koji su se u tom trenutku nalazili u ugostiteljskim objektima nedaleko od banke. U momentu pokušaja pljačke u prostorijama banke, osim zaštitara i službenika, nalazilo se i nekoliko klijenata.
U policijskoj akciji učestvovali službenici PU Mostar, odred krim-policije potpomognut interventnom grupom, uz koordinaciju jedinica za podršku.
oslobodjenje.ba-novikonjic.ba
ocijeni
(1 glas)