SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Behir Balić i Miralem Karić napustili Inicijativni odbor Platforme za progres Konjic

Na redakcijski email zaprimili smo saopćenje za javnost naših sugrađana Behira Balića i Miralema Karića čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

"Ovim saopštenjem upoznajemo javnost da smo podnijeli ostavke sa pozicije Inicijalni odbor Konjic Platforme za progres koji smo izabrani jednoglasno na sastanku održanom u Mostaru 16. 12. 2018 godine. Također, (Balić Behir) iz tima koji je zadužen i za strategiju proširenja članstva kao i posebnu strategiju za proširenje članstva u zapadnoj i istočnoj Hercegovini.

Razlog neopozivih ostavki su neslaganja sa koordinatorom regije Neretva i sa rukovostvom Platforme koje je dalo podršku koordinatoru regije Neretva.

Rukovodstvo Platforme za progres je najavilo saradnju sa novim strankama koje su doprinijele ovome stanju u kojem se nalazimo zadnjih 20 godina. Mi smo protiv te saradnje i ne želimo biti dio tog tima.

Platforma za progres trebala je da okupi mlade zdrave snage koje su spremne da se suprostave aktuelnoj vlasti i na tim osnovama smo svoje aktivnosti u protekloj godini dana rada uložili.

U narednom periodu obavijestit ćemo javnost o daljim aktivnostima našeg novog projekta za bolji i ljepši Konjic koji podržavaju mnogi građani." - navodi se u saopćenju koje potpisuju Behir Balić i Miralem Karić.

Novikonjic.ba

ocijeni
(7 glasova)