Reakcije iz FK Klisa nakon žrijeba četvrtfinala Kupa BiH

U Sarajevu su izvučeni parovi četvrtfinala seniorskog Kupa BiH.

Jedini drugoligaš koji se plasirao među osam najboljih ekipa je FK Klis iz Buturović Polja koji je takmiči u Drugoj ligi FBiH, grupa, Jug.

To je Mjesna zajednica općine Konjic koja ima 350 stanovnika, a plasman među osam najboljih ekipe u najmasovnijem takmičenju u Bosni i Hercegovini je istorijski uspjeh ovog jednog od najmlađih klubova u BiH.

Hercegovački Hofenhajm u prvenstvu pomenute lige se nalazi na drugom mjestu, 33 boda. a jesenji prvak bivši premijerligaš Posušje ima dva boda više od Klišana, a već u nastavku prvenstva u Buturović Polju se igra derbi prvenstva između Klisa i Posušja.

Fudbaleri Klisa su za protivnika u četvrtfinalu dobili člana Prve lige RS OFK Slogu Gornje Crnjelevo. Nakon što su izvučeni parovi četvrtfinala Kupa BiH, ideolog igra FK Klisa, bivši igrač Igmana, Veleža, Željezničara, GOŠK -a iz Gabele i pomoćni trener ovog kluba Nedim - Nino Kudra nam je rekao:

"Mislim da smo dobili protivnika po mjeri u konkurenciji bivših i sadašnjih prvaka Bosne i Hercegovine. Naš protivnik se u zimskoj pauzi dobro pojačao, to će biti sigurno vrlo kvalitetne utakmice. Prvo gostujemo, sigurno će Gradski stadion u Konjicu u revanš utakmici biti dobrano popunjen ne samo gladocima iz konjičkog kraja, već i šire " kazao je za portal Novikonjic.ba Nedim Kudra.


Ismet Nimanović /Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)