Printaj ovu stranu

KONJIC: Udruženje “Zajedno za naš grad” uručilo donaciju porodici ubijenog Sauda Sultanića

Kako saznaje portal novikonjic.ba predstavnici mostarskog Udruženja “Zajedno za naš grad” posjetili su porodicu nedavno ubijenog Sauda Sultanića u mjestu Podorašac kod Konjica.

Podsjetimo, Saud je žrtva višestrukog ubice Edina Gačica. Iza ubijenog Sauda ostala je nezaposlena supruga i troje maloljetne djece.

“Vođeni željom da pokažemo da nisu sami u svojoj tuzi i žalosti, te da saosjećamo s njihovom boli, uručili smo im skromnu donaciju u iznosu od 500 KM i paket prehrambenih artikala, donacija prijateljskog Udruženja Pomozi.ba iz Sarajeva. Svjesni smo da to neće biti od neke pomoći i da je to skromni znak naše želje da pokažemo da su u mislima dobrih ljudi. Ponudili smo najstarijem sinu smještaj i stipendiju ispred Udruženja po završetku još jedne godine srednje škole i upisu Fakulteta u Mostaru. Kazali smo da je njegovo samo da upiše fakultet u Mostaru a smještaj, hrana i stipendija za džeparac naša obaveza." - istakli su iz ovog Udruženja.

Da li je bilo ranije posjeta ili se planiraju ispred općinske administracije, konjičkih humanitarnih udruženja (Merhamet, Crveni križ..) porodici Sultanić blagovremeno ćemo informisati javnost.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)