Agencija Visit Jablanica predstavila BiH na “EMITT” sajmu turizma u Istanbulu

U periodu od 31.1. do 3.2.2019. godine u Istanbulu se održao “Emitt” - sajam turizma na kojem je učestvovalo 1170 izlagača iz 94 zemlje svijeta među kojima i predstavnik agencije “Visit Jablanica” Haris Ćosić.

Ovaj sajam obilježila je rekordna posjeta od 57 hiljada posjetilaca iz 105 zemalja.

Predstavnici i izlagači su prisustvovali raznim predavanjima i razmjenjivali iskustva sa ostalim nosiocima turističkih ponuda iz svih krajeva svijeta. Najveća zainteresovanost za našu zemlju pružile su zemalje koje prednjače u dolascima u Bosnu i Hercegovinu kao što su Turska, zemalje Arapskog poluotoka te zemlje sa dalekog istoka Kina, Koreja i Japan.

Iz agencije Visit Jablanica su nam poručili da je njihov naredni zadatak nakon sajma, komunikacija sa svim zainteresovanim stranama i pokušaj uspostavljanja bliže saradnje te bi u konačnici rezultat bio organizovanjem dolazaka za turiste iz zemalja koje su pokazale interes za to. Posjetu sajmu smatraju samo jednim od načina privlačenja turista u naš grad i Bosnu i Hercegovinu i da ona znači dolaske nego to da će agencija posjećivati sajmove i truditi se da što bolje predstavimo našu ponudu i prirodne ljepote koje posjedujemo.

Sejo Ivković / Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)