U Hadžićima pripremnu utakmicu odigrali domaći Radnik i Klis

Na pomoćnom terenu sa umjetnom travom u Hadžićima

u sklopu priprema za proljetnu sezonu pripremnu utakmicu su odigrali jesenji prvak Druge lige FBiH, grupa Centar domaći Radnik koji je jesenju sezonu završio sa stopostotnim uspjehom, svih 14 pobjeda što je rekord ne samo u Regionu i Klis iz Buturović Polja, član Druge lige FBiH, grupa, Jug koji je na drugom su mjestu i izborlii su istorijski uspjeh plasiravši se među osam najboljih ekipa u Kupu Bosne i Hercegovine.

Početni sastav, Radnik: Muđelet, Bećirević, Kovačević, Hasanović, Fejzić, Vladavić, Zukić, Kalem, Hadžić, Podrug, Šehić. Klis: Ramić, Husrep, Ćosić, Bitevija, Ćilić, Makan, Kozić, Letuka, Šimunović, Mušinović, Bajrić.

Ovo je bila vrlo kvalitetna utakmica koju je posmatralo oko 100 gledalaca, a koju je sudila sarajevska trojka, glavni je bio Amar Kapo, njegovi asistenti su bili Edin Trukić i Hamza Hajradinović. Več u 12. minuti gosti su preko Amela Bajrića stekli prednost od, 0:1, na asistenciju Berna Šimunovića. Nakon vodstva popularni Klišani su imali dvije velike prlilike nakon sjajnih akcija, ali su bili neprecizni. U 17. minuti slijedi kazna, nakon kornera sa lijeve strane, Hadžić je poravnao rezultat, 1:1, što je bio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu za Radnik su nastupili, Karačić, Gusinac, Halvadžija, Kazić, Mujan, Redžić, Pračić, Gadžo, Beća, a za Klis, Padalović, Habibija, Alić, Hakalović, Kudra, Šehić, Jahić, Šabanović, Vila.

I u drugom poluvremenu obje ekipe su pružile veoma dobru igru, puleni trenera Klisa Adisa Padalovića, kao i puleni domaćeg stratega, Damira Beće kao u prvom dijelu. U 89. minuti Vedad Šabanović je nakon vještih driblinga ponovo doveo u prednost hercegovački Hofenheim, 1:2, da bi Kazić u posljednpj minuti postavio konačnih, 2:2.

Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)