OPET SE TRAŽI VIJEĆNIK-JUNAK U KONJICU Donji Vakuf prekinuo finansiranje političkih stranaka, novac ide studentima

Jučer je u Donjem Vakufu na sjednici Općinskog vijeća donesena odluka o obustavi finansiranja političkih stranaka iz budžeta. Još važnije, novac ide za stipendiranje studenata.

Tačka broj 5 “Odluka o finasiranju političkih stranaka” je izazvala posebnu pažnju s obzirom na to da su kroz diskusiju svi vijećnici i načelnik Huso Sušić došli do navedenog zaključka, prenosi Bugojno Danas.

Sredstva u iznosu 25.000 KM bit će usmjerena u stipendiranje studenata.

"Ponosan na činjenicu da su vijećnici ovog saziva vijeća i Općinski načelnik na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća stali jednoglasno iza stava da ne trebamo finansirati političke stranke iz Općinskog budžeta, te da ta sredstva preusmjerimo na stipendiranje studenata.
Navedena odluka je povučena s dnevnog reda, a sredstva u iznosu od 25.000 KM, će se usmjeriti u stipendije studentima, što će se svakako definisati po okončanju prijava na javni poziv za stipendiranje, a koji slijedi uskoro‼️", napisao je na svom Facebook profilu Naser Rujanac (SBB), predsjednik OV Donji Vakuf.

Donji Vakuf je zasigurno rijetka općina koja je ovo uradila u BiH i koja može biti primjer ostalima, naročito u vremenu kada se svakodnevno govori o problemu odlaska mladih.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)