K-1: Konjičanin Anel Macić u njemačkom gradu Ahlenu zabilježio prvu pobjedu u profesionalnom boksu

U subotu drugog februara u njemačkom gradu Aalenu održana je profesionalna K - 1 manifestacija CWS Fight Night 04 u organizaciji CWS kickboxinga.

Bivši Svjetski prvak u kickboksu Konjičanin, Anel Macić na ovom takmičenju imao je svoju prvu profesionalnu borbu.

BH borac je u svojoj prvoj borbi zabilježio i prvu pobjedu i to tehnićkim nokautom ( TKO ) u drugoj rundi protiv prestavnika Turske, Yunusa Azaka.
Na ovom takmičenju nastupio je još jedan Konjičanin, Anes Ljevo koji je imao veoma dobar meč, ali je izgubio ba bodove protiv domačeg boksera Chrisa Obianga. Ljevo he tek na početku karijere, ovo mu je jedno veliko iskustvo, od njega se očekuju veliki rezultati.

- Kako je bilo na ovom prestižnom takmičenju?

MACIĆ: "Ovo je bila moja prva profesionalna borba u poluteškoj kategoriji u veoma jakoj Njemačkoj. Borio sam se protiv odličnog turskog borca Yunusa Azaka kojeg sam savlado tehničkim nokautom u drugoj rundi. Moj rival je bio jači nego što sam očekivao, ali zahvaljujući dobroj taktici, da radim niske udarce (low kick) u kombinaciji sa ručnim tehnikama uspio sam meč odvesti na moju stranu i tako ostvariti jedan od najvećih uspjeha u karijeri. Ono što bih posebno napomenuo, da je organizator bio jako zadovoljan mojim nastupom i što je moj meč, po mišljenu publike bio jedan od najboljih mečeva cijele večeri. Također, već imamo ponude za naredne mečeve koju ću razmotriti zajedno sa svojim menadžerom, Midhatom Novalićem i odlučiti šta je najbolje za nastavak moje profesionalne karijere", - kazao je za portal novikonjic.ba Anel Macić.

- Dobili smo informacije da ste imali veliku podršku iz publike?

"Ovim putem bih se puno zahvalio svim svojim Bosancima i Hercegovcima na velikoj podršci, a najviše najpljepšem gradu svom Konjicu, kao i Udruženju Vatrenih Zmajeva u Aalenu kojih je bilo u velikom broju i bili su mi veliki dodatni motiv za veliku pobjedu. Također, želim da se zahvalim svom klubu "Knockout Gym" Konjic, svim momcima koji su mi pomagali kao i kondicionom treneru, Almiru Karkelju." - kazao je za portal novikonjic.ba Anel Macić.


RAZGOVARAO: Ismet Nimanović /Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)