FK Klis odigrao prvu kontrolnu utakmicu u Visokom

Fudbaleri Klisa iz Buturović Polja članovi Druge lige FBiH, grupa Jug i učesnici četvrt - finala najmasovnijeg takmičenja Kupa Bosne i Hercegovine u sklopu priprema za drugi dio sezone odigrali su prvu kontrolnu utakmicu.

Prvi rival popularnim Klišanima je bila prvoligaš visočka Bosna, utakmica se igrala u Visokom. Visočani su pobjedili rezultatom 2:0, a po dogovoru igrala su se dva poluvremena od po 50 minuta, te su priliku dobili svi igrači oba rivala.

Šef struke FK Klisa Adis Padalović na ovoj utakmici nije mogao računati na strijelca Amela Bajrića ( prehlada ), a na pomenutoj utakmici debitovali su velika pojačanja, Semir Ćilić i Vedad Šabanović, a ponovo je za Klis nastupio povratnik iz inostranstva, Senahid Brkić.

Ovom prilikom rukovodstvo hercegovačkog Hofenheima se zahvaljuje Visočacima na gostoprimstvu, fer i korektnoj igri, te im žele puno sreće u nastavku prvoligaškog takmičenja. Naredni kontrolni susret FK Klis će odigrati 10. februara u Hadžićima sa prvakom Druge lige FBiH, grupa, Centar, Radnikom.


Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)