PREDSTAVLJAMO BH TALENTE: Eldar Mehić, kapiten predpionira konjičkog Igmana

Kapiten odigrao jesenju sezonu kapitenski

Prepioniri jednog od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini konjičkog Igmana, takmiče u u Prvoj ligi HNK -a . Sa puno uspjeha njih vodi legenda ne samo konjičkog fudbala nego i šire Sead Kovačević. Nakon završetka jesenje sezone u konkurenciji dva mostarska kluba, Velež, Zrinjski, ova kategorija Igmana se nalazi na petom mjestu sa osvojenih 17 bodova.

Jedan od nazaslužnijih za ovaj veoma dobar plasman je kapiten ekipe 12 - godišnji Eldar Mehić koji je i kapitenski odigrao prvi dio sezone. Igra na poziciji lijevog beka, pravi je motor ove generacije, na svakoj utakmici ovaj ljevak daje sve od sebe.

Mada igra u odbrani postigao je 3 gola i ima šest asistencija, svojim igrama već je izazvao pozornost ljudi od struke, te je na pravom putu da krene stopama fudbalera koji su ponikli u Igmanu poput Davora Jozića, Jerka Tipurića, brače Duro, Dragana Jakovljevića...

" Veoma sam zadovoljan rezultatima u prvom dijelu sezone, mada smo mogli imati koji bod više, uz malo sreće ", kazao je mlađani Eldar Mehić.

- Šta očekuješ u proljetnom dijelu prvenstva ?

" Prije svega da me posluži zdravlje, što je najvažnije, uz malo sreće, još ćemo uz našeg trenera Seada Kovačevića odigrati dobrih i kvalitetnih utakmica ", kazao je nova nada bh. fudbala, Eldar Mehić.

Ismet Nimanović

ocijeni
(1 glas)