„Tribute to Oliver Dragojević“ u Konjicu: Neprolazne pjesme legendarnog pjevaca izvodili Neno Murić, Alma Subašić, Zejd Soto, Berin Buturović...

Neno Murić bio je jedan od učesnika prelijepog muzičkog događaja koji je u Konjicu organiziran u znak sjećanja na velikog umjetnika i čovjeka Olivera Dragojevića.

Naime, „Tribute to Oliver Dragojević“ upriličen je u kino sali Narodnog Univerziteta Konjic u organizaciji Music Foruma BiH, koji se pobrinuo da ova manifestacija, prva ovakve vrste u BiH protekne u savršenoj atmosferi uz najljepše emocije koje su izvođači publici dočarali kroz svevremenske hitove „Stine“, „Kad mi dođeš ti“, „Trag u beskraju“, „Nedostaješ mi ti“, „Cesarica“...

Blizu 30 odličnih pjevača i muzičara okupilo se ovim povodom, od čega puno mladih talentovanih muzičara pretežno iz Hercegovine- Konjica, Jablanice, Mostara. Na sceni su se smjenjivali Neno Murić, Alma Subašić, Zejd Šoto, Berin Buturović, Amna Keskin… Želja i namjera organizatora je da se događaj ponavlja i u godinama koje dolaze i da postane tradicionalan.

– Sjajne emocije prožele su ovo divno veče. Volio bih da se ovo dogodi svakom gradu. Oliver Dragojević je bio jedan od mojih muzičkih uzora. Imao sam zadovoljstvo da ga jednom prilikom upoznam u Sarajevu na jednom privatnom partiju, i tada sam svjedočio koliko dobro pjeva i koju energiju posjeduje. Svirao je 2 ili 3 instrumenta, pjevao, kretao se na bini i dočarao savršenu emociju. Ostavio je snažan utisak na mene, i mišljenja sam da će se teško roditi još jedan takav umjetnik, takve harizme i umijeća- kazao je povodom događaja Neno Murić.

Naš odlični pjevač već narednog dana nastupom sa bendom oduševio je Zeničane. Pivnica Libertas je bila mjesto odlične zabave i jedan od najposjećenijih objekata te večeri u gradu čelika, a sve zasluge pripadaju menadžeru Suadu Ziliću koji se pobrinuo za realizaciju koncerta Nene Murića i njegovog benda.

Svirka je trajala do ranih jutarnjih sati, a gosti koji su prvi put imali priliku uživati u atmosferi koju Murić pravi na nastupima sa sobom su ponijeli najljepše utiske i bili su oduševljeni repertoarom i svirkom. Komentari i riječi hvale, te skandiranje i aplauzi prisutnih garantuju da će Neno i bend u budućnosti biti česti gosti Zenice.

Novikonjic.ba

ocijeni
(0 glasova)