KOŠARKA - Sjajni Jusuf Nurkić: Još jedna briljatna partija bh. centra

U utakmici NBA lige ekipa Portland Trail Blazersa savladala je Houston Rocketse rezultatom 110:101, a još jedan sjajan meč odigrao je Jusuf Nurkić.

Bh. košarkaš dominantnom igrom vodio je svoj tim do pobjede protiv favorizovanog Houstona. Nurkić je postigao 25 koševa, ostvario 15 skokova i 3 asistencije. Poslije utakmice rekao je :

  • Predhodnu utakmicu smo izgubili, a ne želimo gubiti kao domaćini. Srećom ovu smo utakmicu dobili protiv jedne od najboljih ekipa NBA lige. Osjećam se dobro i ne brinem previše o svojoj statistici već samo o pobjedama. U ovoj utakmici trener je vjerovao u mene i ja sam mu se odužio na pravi način. Da li je ovo moja najbolja košarka u karijeri ? Ne znam, osjećam se najbolje u karijeri i super mi je uživam u Portlandu, rekao je Nurkić.

Podržite Nurkića u borbi za All Star poziciju

Glasanje navijača za NBA All Star meč traje već određeni period. Za sada je LeBron James očekivano igrač sa najvećim brojem glasova, a za sada u presjeku glasova nema sjajnog bh. ccentra Jusufa Nurkića.

Fantastični košarkaš Portland Trail Blazersa igra sjajnu sezonu. Na prosjeku je od 15 poena i 10,5 skokova po meču i bez dileme je jedan od najboljih NBA centara.

Za Nurkića se može glasati na nekoliko različitih načina, a najlakši je naravno preko zvanične stranice NBA.com. Glasati mogu i navijači koji imaju aplikaciju lige, te Google račun.

Svaka osoba može glasati jednom u 24 sata, a kako je Nurkić svojim igrama pokazao da je među boljim centrima, sigurno da zaslužuje organizovano glasanje iz Bosne i Hercegovine.

Enver Nimanović

ocijeni
(0 glasova)