Novikonjic.ba je u službi svih građana (povodom ankete čitatelja)

FOTO: Google ilustracija FOTO: Google ilustracija

Svakodnevne, pa i pohvale portalu u nedavnoj anketi, imponuju članovima Redakcije.

To znači da smo na pravom putu, da idemo uzlaznom linijom, da nam čitaoci vjeruju. To Redakciji nalaže obavezu da radi još više, da portal bude još bolji. Čitaoci su prepoznali da portal nema zabranjenih tema, da su njegovi novinari nepotkupljivi, da pišemo o svemu, da smo glas javnosti, da u svijetu promovišemo sve ljepote i dobrote našeg grada.

Ovo je portal koji radi po svim pravilima kodeksa novinarstva, koji je sav u funkciji izgradnje boljeg i ljepšeg, novog Konjica. Imamo odgovornost za javnu riječ, naša misija je da pomognemo poboljšanju komunikacije u gradu, promociji svih vrijednosti, obnovi povjerenja, demokratizaciji političkih odnosa, jer mi istinski volimo Konjic. Ovaj grad tiče se svih nas, mi ne podnosimo ničiju pasivnost u vezi toga, niko nema pravo biti po strani, portal je tribina pozitivnog Konjica i Konjičana, čiji interes je iznad svakog pojedinačnog, grupnog ili stranačkog interesa.

Želja nam je da podignemo odgovornost za javne poslove i javni prostor, da stalno otkrivamo, čuvamo i u svijetu promovišemo sve ljepote i vrijednosti općine Konjic, da ističemo pozitivne primjere.
Ovo je portal koji povezuje sve generacije, vremena i nacije Konjičana i Konjičanki, te u svijet šalje realnu, pozitivnu sliku Konjica, ovo je portal informativan, edukativan, zabavan, u funkciji privrede, kulture i sporta, tj. svih građana općine Konjic, svih sadašnjih i bivših sugrađana širom BiH, Evrope i cijeloga svijeta.

Novikonjic.ba je portal koji otkriva nove i čuva sve stare vrijednosti, ljepote i dobrote Konjica
portal koji promoviše Konjic u svijetu u najboljem svjetlu, portal ambasador grada
portal pozitivan glas Konjica i svih Konjičana u Konjicu i u svijetu
promovišemo odgoj, obrazovanje, mlade talente u nauci i drugim oblastima
promovišemo rad, humanizam, znanje, prirodne i druge ljepote grada i okoline
portal je čuvar svih vrijednosti , dragocjenosti, znamenitosti grada
portal u funkciji razvijanja dijaloga, tolerancije, upoznavanja i poštivanja svih svjetonazora
portal-vodič kroz bogatu kulturu, prirodu, historiju grada i okoline
portal-borac za demokratizaciju odnosa u lokalnoj zajednici i šire,
portal-čuvar i promotor čiste prirode, vršimo najljepšu prezentaciju grada u svijetu
portal - promotor kulture dijaloga, borac protiv birokratije, korupcije, nasilja…


Tražimo saradnike, pozivamo čitaoce, privrednike, političare, kao i sve Konjičane i Konjičanke i prijatelje Konjica širom svijeta, da nam pišu, da nam šalju komentare, fotografije, sugestije, kritike... Vjerujemo da će se uključiti u pomoć i svi oni koji na bilo koji način mogu pomoći opstanku jedinog konjičkog portala, koji u svome radu slijedi slogan “Za bolji i ljepši Konjic”.


U Konjicu, 24. 12. 2018., Redakcija portala

ocijeni
(3 glasova)