KONJIC: Srednjoškolci pokrenuli akciju “Jedan slatkiš – jedno dijete” za socijalno ugrožene porodice

FOTO: Ilustracija, Dženita Ćosić FOTO: Ilustracija, Dženita Ćosić

Vijeće učenika Srednje škole Konjic pokrenulo je humanitarnu akciju “Jedan slatkiš – jedno dijete” čiji je osnovni cilj, da povodom novogodišnjih praznika obraduju što veći broj mališana iz socijalno ugroženih porodica sa područja općine Konjic.

“Akciju realizujemo u sklopu Mreže vijeća učenika Bosne i Hercegovine. Kao i svake godine u mjesecu decembru prikupljamo isključivo slatkiše koje ćemo pakovati u paketiće i pokloniti ih mališanima. Na taj način želimo uljepšati predstojeće praznike onima kojima je to zaista potrebno, a dobre ljude pozivamo da nam se pridruže u tome.” – kazala je Lejla Mehanoli, predsjednica Vijeća učenika.

Njen zamjenik, Ali Muhibić, zahvalio se na podršci vlasnicima kafića i učenicima koji pomažu u realizaciji akcije (Anđelka Špago, Timur Vajzović, Armin Memić, Ramić Emela, Eldina Kašić, Đana Delalić, Novalić Aida i Dženita Ćosić, koja je uradila ilustraciju crteža akcije) te naglasio, da se slatkiši mogu donirati u posebno obilježene kutije locirane u holu Srednje škole i konjičkim kafićima “Yard”, “Miris lipe”, “Garage”, “Roza”, “My Place”, “Vendetta” i “Bar”.

“Akcija traje do četvrtka, 20. decembra i pozivamo sve koji to žele, da budu dio ove lijepe priče za iskrene dječije osmijehe.” – rekao je Muhibić.

Redakcija portala Novikonjic.ba pohvaljuje entuzijazam naših srednjoškolaca te poziva sugrađane da se odazovu u što većem broju i poklone svoje slatkiše za malu konjičku raju.

Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)