Nakon pisanja portala Novikonjic.ba reagovali nadležni: Uklonjeno opasno stablo sa zgrade u Trešanici

FOTO: Civilna zaštita Konjic, FB FOTO: Civilna zaštita Konjic, FB

Nakon pisanja portala Novikonjic.ba reagovala je Civilna zaštita općine Konjic i u vrlo kratkom roku su radnici JKP Standard uklonili opasno stablo sa zgrade u Trešanici.

Predstavnik etažnih vlasnika susjedne zgrade, Adis Muhibić kazao je, da Civilna služba zaslužuju pohvale za brzu reakciju te pozvao sugrađane da svi zajedno pomognu jedni drugima, posebno gdje su stariji i iznemogli, da se ne koriste vozila bez potrebe i da se dobrovoljno uklanja snijeg gdje god prijeti opasnost ljudima.

“Ne mogu sami ni radnici općinskih službi sve stići. Lopate u ruke i idemo!” – kazao je Muhibić.

Pozitivne reakcije građana koji su danas uzeli lopate u ruke primjećene su u brojnim kvartovima i naseljima (Trešanica, Tuleg, Glavičine, Luka, Kolonija, IV Muslimanske, Puhale, Centar i dr.), a Kako informišu iz Civilne zaštite, putne komunikacije koje su do ovog trenutka očišćene od snježnih nanosa su slijedeće: Seljani, Idbar, Čelebići, Spiljani, Bijela do Strelišta, Džepi, Brđani, Vrbljani, Šunji, Grabovci, Gorani-Studenčica, Boračko jezero, Zukići, Bale, Polaščići, Bradina-Repovci, Kruščica, Ljuta, Kralupi, Orahovica.Također očišćen je i Tuleg. U toku je čišćenje i drugih mjesta.

Što se tiče napajanja električnom energijom stanje se stabilizira. Prema većini naselja kvarovi na dalekovodnoj mreži su riješeni, a prema informacijama iz JP Elektroprivrede ekipe su na terenu i radit će na otklanjanju kavarova do kasno u noć.

VEZANA VIJEST: http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5611-tresanica-snijeg-polomio-drvece-i-grane-udarile-u-zgradu

Novikonjic.ba

ocijeni
(5 glasova)