SNJEŽNI HEROJ / Klišani zahvalni Ekremu Terziću – dignuta privatna mehanizacija

Novikonjic.ba pozdravlja angažman mladih ljudi Klisa koji neprestano objavljuju vijesti i informacije sa područja Buturović Polja i pri tome koriste društvene mreže.


Pored toga, oni stalno vrše pritisak, zovu telefonm in a druge načine pokušavaju apelovati na nadležne da reaguju i čiste snijeg sa područja MZ Neretvica. Prenosimo hornološki redosljed vijesti od jutros, 15. 12. 2018. godine te pozivamo sugrađane i čitatelje da nam šalju nove informacije sa svog područja.

Buturović - Polje
1 h •
[09:30 sati - nastavak agonije i bezobrazluka]
Od naše sinoćnje objave o nemaru za čišćenje snijega na prostoru MZ Neretvica, angažovana je jedna manja grtalica, koja je prošla oko 20:10 sati.
Intezivne padavine su se nastavile, ali firma Babić d.o.o. Jablanica očigledno nije vidjela potrebu da angažuje potrebnu mehanizaciju pa je Buturović - Polje, kao i okolna mjesta, jutros izgledalo ovako.
Gospodo iz Ministarstva, znamo da imate lične interese kada namještate tendere i poslove dodjeljujete firmama koje su u svim mogućim problemima, jer, eto, nije vam tamo neka MZ Neretvica naročito bitna. Znamo i da imate talove i da se u tenderski novac "ugrađujete" s 5% ili 10%, ali ovakvo stanje zaista je sramotno i pokazuje vaš i bezobrazluk direktora firmi s kojima se pazite...
Novi nivo u podcjenjivanju i ponižavanju naših građana.
Također, naselja poput Trusine, Sultića i okoline već danima imaju probleme u napajanju električnom energijom te apeluju na Elektroprivredu BiH da konačno uradi konkretne poteze po tom pitanju.


10:30 - odsječeni još uvijek...]
Terzić d.o.o. izašao je na teren vlastitom grtalicom kako bi očistio centar Buturović - Polja, iako ovaj posao nije u njihovoj nadležnosti.
Mehanizacije firme Babić d.o.o., koja je zadužena za čišćenje naših regionalnih puteva, nema ni na vidiku. Probali smo kontaktirati njihovu centralu i šefove, ali odgovora nije bilo. Nisu se javljali ni u Ministarstvu saobraćaja i veza HNK/Ž, jer pretpostavljamo da neradnu zimsku subotu koriste za odmor. Zaslužili su...


11:05 - Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja stupili smo u kontakt s gospodinom Edinom Begićem (Babić d.o.o.).
Između ostalog je rekao da je mašina za čiśćenje snijega krenula s Ostrošca i probit će se do Kragulje. U mjestu Glodnica su radnici spomenute firme očistili stablo koje se jutros srušilo na cestu.
Također se, prema njegovim riječima, radi na čišćenju regionalnog puta od Čelebića do Buturović - Polja.
Čekamo dalji razvoj situacije, dok je MZ Neretvica još uvijek odsječena od ostatka države. Visina bijelog pokrivača premašila je 50 cm.

NOVIKONJIC.BA

ocijeni
(2 glasova)