KONJIC / PRIJAVE DO 20. DECEMBRA: Djeco i roditelji, dobrodošli na novogodišnji 5. „Karneval dječijih osmijeha 2018.“

Prigodne novogodišnje sadržaje kakvi se obično organizuju u velikim gradovima i ove godine će osjetiti konjički mališani kojima Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije (VIPK) u saradnji sa portalom “Novikonjic.ba” organizuje tradicionalni 5. Karneval dječijih osmijeha 2018.

„Ovogodišnji karneval, peti je po redu, a osnovna ideja jeste, da se okupe sva djeca Konjica i okoline bez obzira na vjeru, spol, naciju, sposobnosti, talente, interesovanja i bilo šta drugo i da ih spojimo da međusobno dijele radost, igru i iznenađenja. Karnevala počinje u subotu, 29. decembra u 12:00 sati sa Trga državnosti „Alija Izetbegović“, odakle će konjički mališani maskirani i obučeni u kostime likova crtića i dječijih junaka, šetajući u povorci uz pratnju dječije muzike zajedno sa roditeljima proći ulicama grada i nakon toga učestvovati u izboru najbolje maske karnevala, a svakako bit će i poklona iznenađenja.“, kazala je u izjavi za portal novikonjic.ba, Adna Maksumić, koordinatorica.

VIPK i portal Novikonjic.ba poziva sve dobronamjerne ljude, organizacije, institucije, političke stranke, forume i asocijacije mladih, sportske kolektive, mjesne zajednice, da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu donacijama (novac, slatkiši, igračke) za nabavku i pakovanje slatkih paketića iznenađenja te da dođu maskirani i na taj način sudjeluju sa djecom Konjica u ovom veselom događaju.

ŠTA VAS OČEKUJE KAO UČESNIKA/CU?

- poklon iznenađenja

- izbor najbolje maske

- puno smijeha, radosti i igre za sve nas

Prijave: 062-481-232 / 061-587-561

Rok: 20.12. 2018. do 18 sati (naknadne prijave neće biti razmatrane).

Novikonjic.ba

ocijeni
(8 glasova)