Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta “Džemal Bijedić”

Zlatnim plaketama Unije studenata u utorak su nagrađeni najbolji studenti Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u akademskoj 2017/2018. godini. Zlatnim plaketama nagrađeno je 12 najboljih studenata.

Nagrade je najboljim studentima 8 fakulteta i 4 univerzitetska studija uručio Džani Pajić, predsjednik Unije studenata, u prisustvu rektora Univerziteta prof. dr. Elvira Zlomušice.

Zlatna plaketa je, kako kaže predsjednik Unije studenata, nagrada za najbolje studente koja se dodjeljuje od prošle, 2016/2017. akademske godine, a uručuje se studentu koji je u toj akademskoj godini imao najviši ukupan prosjek ocjena tokom studiranja.

Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta je rekao kako dodjelom ove nagrade u fokus dolaze kvalitetni studenti i snaga našeg društva

”Što se tiče organizacije studenata na Univerzitetu u Mostaru imamo plan u idućem periodu odraditi dio stvari koji se odnose na dokumentaciju i pravni status unije studenata na Univerzitetu, što će rezultirati poboljšanjem standarda i uvjeta studiranja. Ova manifestacija predstavlja pravo zadovoljstvo, jer u fokus dolaze kvalitetni studenti i snaga društva koja u sljedećem periodu treba preuzeti odgovornost da društvo bude bolje u svim segmentima”, rekao je rektor, čestitajući nagrađenim studentima.

Mostarski.ba

ocijeni
(0 glasova)