IN MEMORIAM: Bajro je bio izuzetno dobar čovjek Konjica

FOTO: Kućni savjet CŽR 3 (arhiva) FOTO: Kućni savjet CŽR 3 (arhiva)

Povodom iznenadne smrti našeg sugrađanina, Bajre Idrizovića, direktora firme "Invest-group" doo Konjic IN Memoriam napisao je na svom Facebook profilu Adis Muhibić, predsjednik VIPK-a čiji sadržaj uz dozvolu autora portal Novikonjic.ba prenosi u cjelosti.

"Jutros me je zatekla vijest da je u svojoj 57 godini života iznenada umro Bajro Idrizović, čovjek kojeg sam upoznao prije desetak godina i čije prijateljstvo je oplemenilo svakog s kim je bio u doticaju, a iskreno mene posebno.

Bajru sam upoznao još početkom 2005. godine kada sam kupio stan u Trešanici, a u godinama koje su uslijedile ostvarili smo korektnu poslovnu saradnju, on kao Upravitelj stambenih zgrada “Invest-group” doo Konjic, a ja kao predstavnik etažnih vlasnika naše zgrade. Ozbiljnost u radu, odgovornost i topla riječ za svakoga bilo je nešto što je uvijek zračilo iz tog insana i naša zgrada je počela da poprima ambijent ugodnog življenja.

Ovdje se želim prisjetiti i njegove ljudskosti kada je među prvima ustao i pomogao da riješimo problem općinskih birokrata koji su kršili prava dječaka Belmina Kozića na invalidski lift u našem gradu.
Njemu nije bilo svejedno kada se preko 600 građana Konjica i učenika Srednje škole počelo da mrzne, jer je grijanje sada već ugašene Energetike, bilo loše i ljudi su patili.

Povjerenje porodice Idrizović gradilo se i kroz rad Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”, sve molbe i dopise kojima smo tražili saradnju, mi smo i dobili, a njihov sin Nedim postao je jedan od najaktivnijih mladih volontera u zajednici i omiljeni muzičar naše grupe. Sjećam se Bajrinog nasmijanog lica i velike torte iz Oaze kojom je počastio konjičku mladost za vrijedni jubilej rada od deset godina. Takav je bio naš Bajro. Ljudina.

Dragi prijatelju,
Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi’un – Svi smo Allahovi i svi se njemu vraćamo.
Neka ti je vječni rahmet duši i neka ti Allah dž.š. podari lijepi Džennet! Tvojoj porodici sabur. Amin." - napisao je Muhibić.

Redakcija portala Novikonjic.ba izražava duboko saučešće svome dopisniku, Nedimu Idrizoviću i njegovoj porodici.

Fotografija Medzlis IZ Konjic.

Novikonjic.ba

ocijeni
(4 glasova)