PLANOVI: Izgradnja konjičke žičare i izletišta na planini Zlatar u Konjicu

FOTO, FB, Prvi korak FOTO, FB, Prvi korak

Danas je u prostorijama općine Konjic održan sastanak sa predstavnicima firme BN Pro d.o.o. iz Sarajeva, kojem su prisustvovali: općinski načelnik, Emir Bubalo, predstavnici Službe za prostorno uređenje, građenje i obnovu, predstavnici Službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo te predstavnici Agencije za ekonomski razvoj „PRVI KORAK“ d.o.o. Konjic.

"Cilj ovog okupljanja je bila prezentacija potencijalnog projekta „ Izgradnja žičare i izletišta na planini Zlatar u Konjicu“. Izloženo je trenutno stanje i mogućnosti izvedbe jednog ovakvog projekta kao i popratnog sadržaja što bi predstavljalo turističku atrakciju kako za domaće tako i za strane turiste, posebno ako uzmemo u obzir činjenicu da je u neposrednoj blizini smješteno i Titovo atomsko sklonište, mjesto koje iz godine u godinu privlači interes velikog broja posjetilaca diljem svijeta. Imajuću u vidu opredijeljenost Općine Konjic ka razvoju turizma smatramo da bi realizacija ovakvog projekta značajno upotpunila turističku ponudu općine Konjic."- saopćeno je iz Agencije Prvi korak.

Vijećnik SBB u OV Konjic, Ajdin Tinjak na prošloj sjednici inicirao je da se u budžetu za 2019. godinu planiraju sredstva za izradu studije izvodljivosti ideje konjičke žičare.

Novikonjic.ba

ocijeni
(2 glasova)