BESPLATNA MEDIJACIJA ZA SPOROVE GRAĐANA

Mostar -- Udruženje medijatora u BiH i CSSP Berlin centar za integrativnu medijaciju u BiH najavljuju pružanje besplatnih usluga medijacije u sporovima građana na području Mostara i Hercegovine.

Medijacija je postupak posredovanja u rješavanju sporova uz pomoć treće, neutralne, strane koja strankama pomaže da postignu obostrano zadovoljavajući dogovor. Sporazum postignut postupkom medijacije je pravno obvezujući.

Medijacijom se brzo, efikasno i jeftino rješavaju sporovi iz oblasti građanskog prava, a medijacija sa može primjeniti jednako i za sporove koji su već u sudskoj proceduri.

Medijacija omogućava očuvanje međuljudskih odnosa i poslovne saradnje među strankama u postupku te im omogućava da same iznađu zajedničko rješenje kako ni jedna strana ne bi bila oštećena i nezadovoljna, za razliku od rješavanja sporova pred sudom.

Certificirani medijatori Udruženja medijatora BiH, unutar pravnog okvira i Zakona o postupku medijacije BiH, građanima i pravnim licima pružaju usluge medijacije.

U okviru kampanje za promociju i unapređenje medijacije u BiH, CSSP i Udruženje medijatora u BiH pozivaju građane da prijave svoje sporove za besplatan postupak medijacije.

Sporovi za besplatnu medijaciju mogu se prijaviti na e-mail: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., CSSP uredu na adresi Alekse Šantića 19, ili telefonom na br. 062 437 510. Radno vrijeme je od utorka do četvrtka od 10 do 14h.

Više informacija o Udruženju medijatora te postupku medijacije može se pronaći na web stranici udruženja www.umbih.ba

CSSP Berlin centar za integrativnu medijaciju i BiH, finansiran od Ministarstva vanjskih poslova Savezne republike Njemačke, više od decenije radi na promoviranju dijaloga i medijacije u zajednici te njihovom osnaženju kroz različite obuke, zagovaračke i druge aktivnosti.

(StarMo)

ocijeni
(0 glasova)