Održana sjednica Predsjedništva OO SDP BiH Konjic: VRAĆA SE POVJERENJE KONJIČANA U SDP

U utorak 06.11. 2018. u prostorijama OO SDP Konjic održana je 12. sjednica Predsjedništva OO SDP BiH Konjic.

Na sjednici su prisustvovali članovi Izbornog štaba OO SDP Konjic.

Nakon tri sata rasprave i diskusija svih prisutnih jednoglasno je usvojen prijedlog izvještaja o radu Izbornog štaba OO SDP Konjic uz nekoliko primjedbi koje su usvojene u formi zaključaka te će iste biti interpolirane u tekst izvještaja koji će biti prezentovan Opštinskom odboru.

Zaključeno je da je ostvareni izborni rezultat SDP BiH Konjic dobar uzimajući u obzir sve okolnosti koje su postojale u organizaciji.
Posebno je naglašena važnost vraćanja povjerenja birača u SDP u gradskoj i prigradskoj zoni, te činjenica da je u odnosu na Lokalne izbore 2016. SDP imao rast u broju glasova na svim biračkim mjestima.

Također apostrofirano je da je aktuelna vladajuća stranka i dalje uvjerljivo vodeća na ruralnim područijima opštine, te da na osnovu te dominacije pravi razliku koja se reflektuje na ukupnom rezultatu u Opštini Konjic.

Na kraju je zaključeno da je ostvareni rezultat dobra osnova za budućnost organizacije te je izraženo zadovoljstvo rezultatima koje su ostvarili kandidati OO SDP Konjic na svim nivoima.

Novikonjic.ba

ocijeni
(3 glasova)