PREDSTAVLJAMO BH. TALENTE / Blizanci Anel i Inel Zatega UŠS Bambino Konjic: Na tri prvenstvene utakmice dali 20 golova

U prilici smo da predstavimo članove UŠS Bambino iz Konjica, to su blizanci osmogodšnji Anel i Inel Zetaga.

Oni treniraju tek godinu dana u poznatoj Školi fudbala koju više osam godine sjajno vode blizanci, profesori sporta, Adis i Adnan Elezović, bivši juniorski reprzentativci Bosne i Hercegovine koji su nastupali za konjički Igman, Sarajevo, GOŠK, Velež.

Mali junaci ove sportske priče svojim talentom, znanjem već počeli na startu oduševljavati svojom igrom i golovima, a već tri prvenstvene utakmice u BH Telecom Talent ligi u kategoriji U - 8, Talent liga su napravli prava sportska čuda. Naime, njihova ekipa u ovoj kastegoriji je lider na tabeli sa maksmalnih osvojenih 9 bodova, uz nevjerovatnu gol razliku, 32 data i samo 1 primljeni gol.

Na Listi najboljih strijelaca, Anel je postigao 11, a Inel 9 golova. Na svojoj prvoj utakmici u Mostaru protiv ekipe USŠ Sport Talent njihova ekipa je zabilježila pobjedu od 10:0, u drugoj u Konjicu ekipa SD Donja Mahala je pobjeđena, 5:1, a u posljednoj prvenstvenoj utakmici u Mostaru ekipa UŠS Bambino je zabilježila nevjerovatnu pobjedu od, 17:0, Anel je dao 6, a Inel 4 gola.

Ovi simpatični dječaci već su na prvim treninzima i utakmicama pokazali da su novi fudbalski dragulji iz Konjica. Odlični su učenici 3 razreda, Anel navija za Real Madrid, najdraži igrač mu je Kiliyan Mbapee, a Inel navija za Čelzi, idol mu je Eden Hazard. Kako nam rekoše jedva čekaju kada će trening, a posebno utakmice, njihovi treneru su puni riječi hvale za ove dječake.

Ismet Nimanović

ocijeni
(0 glasova)