KONJIC / Pedofil koji živi blizu škole za policiju je slučajnost

Ministarstvo unutrašnjih poslova HNK-a prvi put se oglasilo nakon što je pedofil Elnes Hujić izmješten u Konjic.

Vrše kontrolu

On se brani sa slobode, a optužen je da je oteo i silovao šestogodišnjaka u Ljubovčićima kod Pazarića. Trenutno živi kod nane i djeda u blizini osnovne škole, jer mu je, navodno, život ugrožen u Sarajevu.

Iz MUP HNK-a tvrde, da ga pripadnici Policijske uprave Konjic svakodnevno kontroliraju te da je pod nadzorom.

  • Mjesto njegovog boravka u blizini škole je slučajnost, budući da mu je tu blizak član obitelji, gdje trenutno i boravi – stoji u odgovoru MUP HNK-a.

Ogorčenost stanovnika

Međutim, Konjičani su i dalje u strahu za svoju djecu. Adis Muhibić, predsjednik Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“, kaže da kao zaštitnici djece i mladih u Konjicu, kao i većina roditelja osjećaju zabrinutost.

  • Smatramo da sva djeca moraju imati apsolutnu zaštitu i slobodu u svom okruženju. Da bi to, prije svega, imali roditelji, a zatim odgojno-obrazovne ustanove, nadležne institucije moraju imati usku saradnju, kao i pojačan nadzor nad novonastalom situacijom, da se ovakvi i slični događaji u budućnosti preveniraju. Ovdje je nejasno zbog čega se ovakve i slične osobe uopće puštaju, da imaju slobodu kretanja u blizini djece dok im traje suđenje za tako teško krivično djelo – kazao je Muhibić.

Podsjećamo, Elnesu Hujiću se sudi pred Općinskim sudom u sarajevu za krivično djelo seksualno nasilje nad dječakom. Posljednjom odlukom pedofil Hujić je pušten da se brani sa slobode te je iz sigurnosnih razloga premješten u Konjic kod nane i djeda, svega nekoliko metara od osnovne škole. To je izazvalo veliku buru i ogorčenost kod stanovnika.

Dnevni avaz-Novikonjic.ba

VEZANA VIJEST: http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5400-nakon-sto-se-elnes-hujic-sklonio-u-konjic-roditelji-i-dalje-u-strahu-zbog-pedofila

http://novikonjic.ba/index.php/bih/item/5395-otkrivamo-sokantno-oteo-i-silovao-djecaka-a-sada-zivi-50-metara-od-osnovne-skole-u-konjicu

ocijeni
(3 glasova)