Nakon što se Elnes Hujić sklonio u Konjic: Roditelji i dalje u strahu zbog pedofila

Nakon šokantne vijesti da je pedofil Elnes Hujić (19), koji je optužen da je oteo i silovao šestogodišnjeg dječaka u Ljubovčićima kod Pazarića na slobodi i da se nalazi u Konjicu kod djeda i nane, svega 50 metara od osnovne škole, roditelji djece i dalje su u panici.

U vrtiću „Zulejha Begeta“ u ovom gradu iskazali su zabrinutost i strah.

  • Imamo određena saznanja da se osoba optužena za silovanje nalazi na slobodi i u našem gradu. Naš posao je da odgajamo i učimo djecu, ali pored toga, mi moramo voditi brigu o njima i njihovoj sigurnosti. Zbog toga se najviše bojimo ove situacije. Pozivamo nadležne da hitno stave kontrolu nad kretanje Elnesa Hujića – kazala je Esma Proho, direktorica vrtića.

Prema odluci Općinskog suda u sarajevu, Hujiću je naređeno da se svakodnevno javlja u prostorije PU Konjic. S obzirom da se samo desetak metara od te ustanove nalazi Druga osnovna škola i da Hujić svakodnevno mora prolaziti pored nje, zabirnutost postoji i u ovoj školi.

Munevera Tinjak, direktorica Druge osnovne škole Konjic, kazala je jučer da nisu službeno obavješteni da se u gradu nalazi osoba optužena za pedofiliju.

  • Veoma smo zabrinuti, ali naša škola ima odličan sistem sigurnosti za učenike. Već duži niz godina u našu školu ne možete ući bez lične karte, vrata se stalno zaključavaju, imamo dežurne nastavnike i učenike na ulazima. Iz škole djeca do trećeg razreda ne mogu izaći sama dok po njih ne dođu njihovi roditelji ili organizirani prevoz – kazala je Tinjak.

Dnevni avaz-Novikonjic.ba

ocijeni
(1 glas)